Flutur: „Guvernul USL e un guvern al insolventei, al disponibilizarilor” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

flutur 3-2013

Prin viziunea bugetară şi prin legislaţia pe care o propune, Guvernul USL promovează stagnarea economică şi subdezvoltarea, susţine secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, subliniind că USL nu respectă promisiunile din campania electorală în baza cărora au câştigat alegerile.

El a declarat într-o conferinţă de presă că deşi USL a susţinut că nu vor fi modificate taxele şi impozitele, cel puţin zece categorii de taxe şi impozite au fost majorate. Flutur a enumerat printre taxele majorate, creşterea cu 16,05 la sută a taxelor şi impozitelor locale, introducerea impozitului forfetar de 3 la sută pentru firmele cu venituri sub 65.000 de euro, transformarea taxei de mediu, pe care USL o critica, în timbrul verde, introducerea coplăţii în sănătate, impozitarea agricultorilor cu 21,5 la sută, impozitarea producătorilor şi transportatorilor de energie, nededucerea achiziţiilor de mijloace auto la firme sau a cheltuielilor de deplasare la firme. „USL guvernează prin insolvenţă, după metoda patentată la Hidroelectrica şi care urmează şi la Oltchim. Guvernul USL e un guvern al insolvenţei, al disponibilizărilor”, a spus Gheorghe Flutur care a mai arătat că în 2013 procentul pentru investiţii este mai mici cu 26 la sută faţă de 2012 şi cu 14 la sută mai mare pentru bugetari.

El şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte viitorul agriculturii, arătând  că sunt impozitaţi cei care au avut curaj să aibă suprafeţe mai mari şi să crescă mai multe animale. Potrivit lui Flutur, impozitul pentru deţinerea unui hectar de teren se va ridica la o sută de lei, de 750 de lei pentru cei care cultivă cartofi, de 700 de lei pentru cei ce deţin livezi sau de 8500 de lei pentru cei ce au solarii. „Nimeni nu spune că nu trebuie bani la buget, dar ei nu au spus în campania electorală că vor acţiona în acest fel”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de