Are PDL Suceava candidati pentru Parlamentul European? Vezi ce spune Balan


Intră acum și în grupul de

Partidul Democrat Liberal urmează să stabilească un set de criterii în vederea departajării candidaţilor pentru poziţionarea lor pe lista pentru Parlamentul European, a declarat, vineri,  secretarul general adjunct al PDL, deputatul de Suceava Ioan Bălan. „Vorbim acum de între şapte şi nouă locuri eligibile, dar până la alegerile europarlamentare mai este şi ar putea fi un număr mai mare de locuri eligibile”, a spus secretarul general adjunct al PDL. Potrivit lui Bălan, organizaţia PDL Suceava are „în orice moment” doi-trei candidaţi buni pentru Parlamentul European şi în funcţie de setul de criterii ce va fi stabilit de conducerea PDL, va rezulta şi numărul membrilor PDL Suceava plasaţi pe locurile eligibile.

balan 1-2013

Referitor la solicitarea europarlamentarului Cristian Preda de a fi susţinut pentru un nou mandat, Bălan a spus că nu exprimă păreri despre ceea ce se scrie pe bloguri. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a solicitat tuturor filialelor partidelor susţinerea pentru a candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, la alegerile din 2014. Preda amintea, într-o postare pe blogul său, că BPN al PDL a solicitat în urmă cu două săptămâni elaborarea unor criterii pentru stabilirea candidaturilor la alegerile din 2014 pentru Parlamentul European. „Deşi profilul activităţii unui membru al PE nu e foarte cunoscut în România, nu voi propune asemenea criterii, fiindcă ar însemna să fiu părtinitor”, adăuga Preda. El menţiona, de asemenea, că Biroul Permanent Naţional a mai cerut filialelor partidului să propună şi nume de candidaţi. „Aici ar fi o problemă, fiindcă sunt singurul dintre deputaţii români din PDL care a afirmat public că doreşte să candideze pentru un nou mandat. Cred că drept ar fi ca filialele PDL să aibă informaţii despre intenţiile tuturor deputaţilor în funcţie. Ca şi despre proiectele europene ale altor membri PDL”, considera Preda. Eurodeputatul anunţa că solicită, tot public, tuturor filialelor din ţară susţinerea.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, şi-a declarat speranţa, joi, că partidul îşi va menţine numărul de europarlamentari pentru a ajuta PPE în construcţia unei Europe moderne, el adăugând că, personal, este mulţumit de activitatea deputaţilor Traian Ungureanu şi Elena Băsescu. „Dacă mă întrebaţi pe mine personal, dintre actualii europarlamentari nu cunosc foarte bine ce au făcut alţi parlamentari europeni care sunt în provincie, avem câţiva care cred că preşedinţii de organizaţii pot aprecia ce au făcut acolo, eu vă pot spune că de la Bucureşti, pentru mine personal, foarte mulţumit sunt de ce au făcut Traian Ungureanu, Elena Băsescu în Moldova la alegerile care au fost”, a spus el. Preda a adăugat că luni se va încheia perioada în care s-au depus de către organizaţii, de către membrii de partid, propuneri de criterii pentru eligibilitatea acestor candidaţi şi în PDL se va discuta luni despre ceea ce înseamnă modelul pentru candidatură.


Intră acum și în grupul de