Deputatul Gavril Mirza, prins la votat consecutiv cu doua maini


Intră acum și în grupul de

mirza 8

Deputatul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, a fost surprins marti de gândul  votând la „două mâini” în plenul Camerei Deputaţilor la şedinţa de vot final. El a folosit şi cartela colegului său de bancă Eugen Bejinariu, plecat să discute cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Dacă parlamentarii de la PDL apelau la asemenea practici neregulamentare din cauza cvorumului scăzut, cei ai USL nu mai pot motiva că au dorit să ajute partidul, ei deţinând o largă majoritate în CameraDeputaţilor.

În imaginile filmate de gândul se poate observa cum deputatul Mârza votează de şapte ori, folosind atât cartela sa, cât şi cartela colegului său de bancă, Eugen Bejinariu, deputat PSD. Deşi nu a fost prezent la şedinţa Camerei în perioada votului final, pe site-ul instituţiei, la secţiunea vot electronic, Eugen Bejinaru apare că a votat.

„Nu, nu am votat cu două cartele, colegul de bancă Eugen Bejinariu a ieşit până la preşedinte şi m-a rugat să votez în raport cum indică liderul de grup şi am făcut-o. A spus că se duce până la preşedintele Zgonea şi, pentru că era votul final, se ştia cum o să meargă lucrurile”, a explicat pentru gândul deputatul PSD votul care neregulamentar.

El a ţinut să precizeze că a votat „la rugămintea colegului” şi că este singura dată când a făcut un asemenea gest. „Sunt om serios, cu state vechi de activitate. Luaţi-o ca o întâmplare”, a continuat Mârza.

Pesedistul sucevean a declarat că nu a numărat de câte ori a votat dublu, dar că nu poate contrazice acest lucru dacă apare pe înregistrare.  „V-am spus exact cum au stat lucrurile. Nu este prea corect pentru mine, dar s-a întâmplat la rugămintea colegului”, a precizat deputatul PSD Gavril Mîrza.

Regulamentul Camerei Deputaţilor interzice ca un deputat să împrumute cartela unui alt coleg sau un deputat să voteze cu două cartele.

În cazul în care un deputat votează şi cu cartela sa şi cu cea a unui coleg Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor poate interzice parlamentarului să mai participe la lucrările Camerei timp de 15 zile. Cazul este trimis şi la Comisia juridică, de disciplină şi de imunităţi care va prezenta un raport asupra cercetării efectuate.

Mîrza se află la al doilea mandat în Parlament, în sesiunea 2008 – 2012 fiind senator, mai scrie gândul.info.


Intră acum și în grupul de