Conducerea PNL Suceava solicita demararea unui control la societatea TPL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

nita,zmau, baisanu

Conducerea liberalilor suceveni şi-a exprimat nemulţumirea referitor la activitatea derulată de  Societatea de Transport Public Local (TP) Suceava şi a cerut administraţiei locale să demareze un control în acest sens.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a afirmat că TPL nu este decât „un făt care ar putea să moară la fel de repede cum a murit fosta societate care se ocupa cu această activitate , TPS”.

Orice majorare a preţului biletelor sau a abonamentelor, pe care consilierii locali liberali o exclud din start, nu ar fi, în opinia şefului liberalilor suceveni, decât „o injecţie la un picior de lemn”.

„Nu ne putem permite ca fiecare societate de transport public care se tot înfiinţează în municipiul Suceava să crească unul, doi, cinci sau şase ani şi apoi să fie aruncată la gunoi pentru a înfiinţa alta. În plus, cerem AGA de la TPL să verifice dacă actualul director al societăţii, dl Romaniuc a dus la îndeplinire hotărârile CL Suceava în ceea ce priveşte managementul acestei societăţi. Dacă da, înseamnă că TPL este în profit şi nu are probleme. Dacă nu, îi cerem domnului Romaniuc demisia de onoare, demnă,  din funcţia pe care o deţine”, a declarat Alexandru Băişanu.

Şeful PNL Suceava a mai făcut un apel către municipalitate de a verifica toate societăţile particulare care derulează activităţi de transport de persoane în mod ilegal, chiar dacă nu au trasee prin municipiul Suceava, şi „căpuşează” transportul local.

„Eu consider că de la TPL Suceava s-a furat ca în multe alte instituţii din ţara asta, iar acest lucru trebuie verificat neapărat”, a conchis Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de