Ce spune deputatul Ioan Balan referitor la contestatia PDL Arad


Intră acum și în grupul de

balan 2-2013

Deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan, care este preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale PDL, a declarat referitor la contestaţia depusă de Organizaţia judeţeană PDL Arad privind organizarea nestatutară a Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al partidului din 23 februarie, care a convocat Convenţia Naţională, că sesizarea PDL Arad va fi discutată, marţi, de comisie. „Contestaţia PDL Arad va fi discutată marţi de comisie. Nu mă pot antepronunţa privind soluţia”, a spus parlamentarul democrat-liberal sucevean, Ioan Bălan.

Eurodeputatul democrat-liberal Cristian Preda anunţă pe blogul său că Organizaţia judeţeană PDL Arad contestă decizia Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului, privitoare la reunirea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) din 23 februarie, care a decis convocarea Convenţiei din 23 martie. Conform europarlamentarului, organizaţia condusă de Gheorghe Seculici a constatat că a fost încălcat articolul 84 din Statutul PDL, care stipulează că la CNC participă, pe lângă mai multe categorii de membri de drept, delegaţi veniţi din teritoriu, potrivit unei norme de reprezentare care ia în seamă rezultatele electorale ale fiecărei filiale judeţene. „În reuniunea BPN din 11 februarie 2012, s-a decis ca fiecare organizaţie judeţeană să fie reprezentată de câte 5 membri. Şi aşa s-a ţinut şedinţa CNC din 23 februarie. S-a încălcat astfel ideea unei norme de reprezentare construite în funcţie de performanţa la urne a teritoriului”, menţionează Preda.

Acesta mai precizează că în contestaţie membrii PDL Arad solicită organizarea unei noi reuniuni a CNC, respectând de data aceasta Statutul. „Bătălia pare minoră. Nu e. Organizaţia Arad i-a dat şah lui Vasile Blaga, acuzat că a falsificat reuniunea în cadrul căreia au fost stabilite condiţiile de desfăşurare a Convenţiei din 23 martie. Preşedintele PDL trebuie să mute. Ce va face? După acuzația de blat în campanie, organizarea nestatutară a CNC şi, în consecinţă, a Conveţiei, e o povară grea. Mutarea nu poate întârzia prea mult. În opinia mea, cea mai bună mutare ar fi demisia lui V.Blaga. O conducere interimară, prevăzută de Statut, ar trebui să organizeze apoi un nou CNC şi o Convenţie legală”, mai scrie Cristian Preda.


Intră acum și în grupul de