Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu: “Europa asteapta ca democratia sa devina o stare de spirit si in Romania”

ardeleanu juramant 1

Deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, susţine în cea mai recentă postare pe blog că Europa aşteaptă ca democraţia să devină o stare de spirit şi în România, arătând că în discursul susţinut în data de 25 februarie, în faţa plenului reunit al Parlamentului României, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon, a exprimat “puternica încredere în maturitatea democrației din România”, în rolul coabitării pentru climatul politic intern, alături de deziderate precum ”ameliorarea Constituției”, dispariția oricărei tentative de intimidare a justiției și lupta împotriva corupției, susținerea unei prese independente.

“Jean-Claude Mignon le-a vorbit parlamentarilor români despre rolul României în păstrarea stabilității în regiune, reamintind faptul că România a fost printre primele state care au recunoscut independența Republicii Moldova și că ea militează, în continuare, pentru stabilitatea în această țară”, a arătat Ardeleanu în postarea de pe blog.

Parlamentarul democrat-liberal a mai precizat că în ceea ce priveşte aderarea României la spațiul Schengen, Jean-Claude Mignon a spus răspicat că “l’Union Européenne est favorable à un terme pour Schengen”. “La doar câteva zile distanță, Titus Corlățean întoarce spatele Europei, în nume propriu sau în numele unui Guvern iresponsabil, care a generat până acum doar conflicte în relația cu UE, dar și cu unele dintre minoritățile care trăiesc pe teritoriul României. Europa așteaptă ca democrația să devină o stare de spirit și în România, noi, sub lozinca <<demnității>>, stricăm tot ceea ce s-a realizat până acum în integrarea europeană a țării”, a apreciat Sanda-Maria Ardeleanu, care consideră că „acest Guvern cu principii contradictorii va trebui să plăteasca cât de curând, până când răul cel mare nu va fi fost încă făcut”.

loading...