Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu: “Europa asteapta ca democratia sa devina o stare de spirit si in Romania”


Intră acum și în grupul de

ardeleanu juramant 1

Deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, susţine în cea mai recentă postare pe blog că Europa aşteaptă ca democraţia să devină o stare de spirit şi în România, arătând că în discursul susţinut în data de 25 februarie, în faţa plenului reunit al Parlamentului României, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean-Claude Mignon, a exprimat “puternica încredere în maturitatea democrației din România”, în rolul coabitării pentru climatul politic intern, alături de deziderate precum ”ameliorarea Constituției”, dispariția oricărei tentative de intimidare a justiției și lupta împotriva corupției, susținerea unei prese independente.

“Jean-Claude Mignon le-a vorbit parlamentarilor români despre rolul României în păstrarea stabilității în regiune, reamintind faptul că România a fost printre primele state care au recunoscut independența Republicii Moldova și că ea militează, în continuare, pentru stabilitatea în această țară”, a arătat Ardeleanu în postarea de pe blog.

Parlamentarul democrat-liberal a mai precizat că în ceea ce priveşte aderarea României la spațiul Schengen, Jean-Claude Mignon a spus răspicat că “l’Union Européenne est favorable à un terme pour Schengen”. “La doar câteva zile distanță, Titus Corlățean întoarce spatele Europei, în nume propriu sau în numele unui Guvern iresponsabil, care a generat până acum doar conflicte în relația cu UE, dar și cu unele dintre minoritățile care trăiesc pe teritoriul României. Europa așteaptă ca democrația să devină o stare de spirit și în România, noi, sub lozinca <<demnității>>, stricăm tot ceea ce s-a realizat până acum în integrarea europeană a țării”, a apreciat Sanda-Maria Ardeleanu, care consideră că „acest Guvern cu principii contradictorii va trebui să plăteasca cât de curând, până când răul cel mare nu va fi fost încă făcut”.


Intră acum și în grupul de