Pardau se zbate pentru acordarea de compensatii banesti pentru proprietarii ce au paduri in zone protejate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

dumitru pardau 2

Parlamentarul liberal sucevean, Dumitru Pardău, depune toate eforturile pentru ca proprietarii de terenuri împădurite care se află în zone declarate protejate să intre în posesia banilor ce li se cuveneau drept compensaţii. Acestea, potrivit declaraţiilor făcute de deputatul PNL de Suceava în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi, au fost stabilite prin HG 1071 din 2006.

Pardău a arătat că în judeţul Suceava, se înregistrează circa 8.600 de hectare de teren împădurit care se află în categoria zonelor protejate, a ariilor speciale.

Parlamentarul sucevean a declarat că a purtat discuţii şi cu conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor şi în urma numeroaselor sesizări făcute s-a ajuns la o soluţie de urgenţă. „Ministerul a început inventarierea tuturor dosarelor depuse de proprietarii acestor terenuri la nivel naţional, urmând ca în cel mai scurt timp să se găsească finanţarea necesară pentru efectuarea plăţilor restante din 2010 şi până în 2013, iar pentru sumele ce vor reprezenta compansaţiile din 2014 mai departe, ministerul a luat decizia să înceapă o corespondenţă cu forurile europene pentru ca acestea să fie susţinute din fonduri UE”, a declarat Dumitru Pardău.


Intră acum și în grupul de