Europarlamentarul Cristian Preda predă lectii de politica PDL la Suceava

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, sâmbătă seara, la Suceava, că există riscul unei rupturi a PDL dacă la Convenţia Naţională a partitului, care este programată a avea loc in 23 martie competiţia nu va fi una corectă, sau dacă învingătorul promite excluderi din partid.

Cristian Preda a spus la o întâlnire avută sâmbătă la Suceava cu membri ai partidului si o parte dintre delegații la Convenție, cu ocazia prezentării moţiunii „Reformiştii” a Monicăi Macovei, că în toate organizaţiile democrat-liberale prin care a trecut există teama de ruptură a PDL.

„Sigur că o ruptură ar fi dramatică, ar fi dramatică pentru că noi, în decembrie, am primit mandatul de a face opoziţie. Există şi o responsabilitate a guvernării, am avut-o, am plătit-o, dar există şi o responsabilitate a opoziţiei. Noi am primit o astfel de responsabilitate. Trebuie să facem opoziţie. Dacă partidul se rupe, acest grup parlamentar, care şi aşa e firav, se va sparge la rândul lui. Nu ne dorim acest lucru”, a explicat Cristian Preda.

El a subliniat că grupul ce susţine moţiunea „Reformiştii” nu consideră că partidul trebuie să se rupă, dar a menţionat că teama însă există şi cei care sunt astăzi la conducerea partidului, cei care au astăzi responsabilitatea organizării Convenţiei, trebuie să ia în calcul acest pericol.

„Pentru că există nişte condiţii care pot conduce la ruptură şi dacă nu ne confruntăm cu ele, şi ne facem iarăşi că plouă şi nu vedem care sunt aceste condiţii, vom da, din nou, peste dificultăţi mai mari. Iar ruptura se va produce, în primul rând, dacă nu va fi corectă competiţia. Nu suntem nici unul dintre noi copii. Dacă va exista suspiciunea că întrecerea din 23 martie nu a fost corectă, ruptura e inevitabilă”, a spus europarlamentarul.

Cristian Preda a mai arătat că cei care au responsabilitatea de a organiza Convenţia Naţională, de a gestiona trimiterea delegaţilor, trebuie să organizeze în condiţii statutare trimiterea delegaţilor şi nu „cu tot felul de mişmaşuri făcute din nou pe bani”.

„Cei care au responsabilitate trebuie să se gândească de două ori. Ruptura e inevitabilă dacă, în 23 martie, vom avea sentimentul, unii dintre noi, că intrăm într-o competiţie care este aranjată”, a mai arătat europarlamentarul.

El a mai spus că ruptură în partid riscă să fie dacă învingătorul promite excluderi.

„Nu am primit deloc bine ameninţările cu excluderea care au venit în timpul acestei competiţii. Ce competiţie e aceea în care, întrucât eşti şef în acest moment, îi ameninţi cu excluderea pe concurenţii tăi. Asta e competiţie decentă sau competiţie de maidan?”, s-a mai întrebat la final  Cristian Preda.

loading...