Ovidiu Dontu a fost ales pentru a doua oara consecutiv presedinte al PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 200 de delegati din cele 58 de organizatii de sectie de votare din Suceava participa la alegerile pentru sefia Organizatiei Municipale a PSD.

Senatorul de Falticeni Ovidiu Dontu a urcat pe scena si a deschis alegerile. La eveniment sunt prezenti invitati de la PNL si PC.

Razvan Florea, presedintele executiv al PC Suceava: „Acum 2 ani, cand l-am intalnit pe Ovidiu Dontu, l-am intrebat ce imi poate recomanda si mi-a spus sa ma fac membru PSD. Insa USL a devenit alianta politica de succes a Romaniei.”

Ovidiu Dontu a facut analiza rezultatelor alegerilor locale si generale evitand orice fel de referire la Colegiul 2 pentru Camera Deputatilor.

Ovidiu Dontu, senator PSD de Suceava: „Evident suntem in situatia in care prin ce inseamna Bradatan pentru politica, am castigat un politician de nadejde pentru Suceava.

Nu as face abstractie de faptul ca sunt senator si ca dupa ce am preluat puterea ne-am tinut de cuvant. Am spus ca vom da inapoi pensiile. Azi, Guvernul le-a dat inapoi. Avem pensii indexate cu 4 %. Sunt lucruri concrete. Avem un buget votat, serios si axat pe prioritati.

Vad multa agitatie pe dezvoltarea regiunilor. Toti vorbesc de unde sa fie sefia regiunii si prea putini despre atributiile regiunilor. Necesitatea regiunilor survine de la conecatrea cu Europa si fondurile europene. L-am vazut pe Flutur agitandu-se unde sa fie sefia. Parca am fi pe Titanic si nu stie cine e la geam. Mi-as dori de la viitoarele regiuni sa ne aduca in situatia sa avem o absorbtie de fonduri de 50 %.

Ia uitati ce gasim in Constitutia Japoniei: hotararile in problemele importante nu trebuie luate de o singura persoana. E necesar sa fie consultat un numar cat mai mare de persoane ptentru a se evita un esec sau o persoana sa aranjeze o afacere sau o alta.

Va anunt ca Biroul Permanent al Senatului a inregistrat Legea privind parcurile industriale, care contine un ansamblu de facilitati care sa ofere locuri de munca.

Alexandru Baisanu, deputat PNL de Suceava: „Am inteles ca Dontu nu are contracandidat la sefie si am venit sa ma bag eu. Stiu ca va castiga, dar asa de amorul artei. Frati de alianta, impreuna am castigat si impreuna am pierdut, dar sper sa castigam in continuare. Sa avem capacitatea de a nu repeta greselile PDL. La Suceava, USL functioneaza. Ii multumesc lui Nechifor ca a reusit sa imparta putinii bani de la buget cu corectitudine. Suceava se afla in multe parti esentiale, in colaps. Suceava arata urat si nu din cauza noastra. Are mari probleme, cu Termica se pierde 1 milion euro lunar. Impreuna speram sa gasim solutii si sa il convingem pe Lungu de necesitatea unor hotarari clare, in beneficiul societatii.”

Catalin Nechifor, presedintele Organizatiei Judetene Suceava a PSD: „O sa vorbesc despre fotbal. Am sentimentul ca suntem precum Steaua si jucam cu nimeni in opozitie. Ceea ce nu e rau. La PDL, vad un antrenor cu un fundas -Blaga, extrema dreapta -Macovei si un inaintas-Udrea care se calca intre ei cu motiunile. Se conving ca la Alcoolicii Anonimi ca ei sunt buni.

USL are oameni de valoare care vor sa macheze multe goluri, dar joaca singura pe stadion. Ea e sortita succesului. Nu avem alta varianta. Timp de 5 ani cat a stat PDL nu a facut altceva decat sa angajeze cheltuieli, dar sa nu plateasca nimic. Noi platim proiectele lor. Avem corectii financiare. Opozitia uita ca atunci cand au fost la guvernare nu au facut ce trebuia, iar daca au facut, au facut extrem de scump. Bucurestiul va ajuta Suceava.

Suceava e in colaps, mai ales Termica. Incercam si aici sa facem lobby sa gasim resurse astfel incat sucevenii sa nu sufere din cauza greselilor din trecut. Candva, in judet se scria cu oi pe dealuri si se faceau concerte de pian, concomitent cu cursele de cai. Vrem sa aducem normalitatea in judet. Am primit o lectie de la ambasadorii straini. Nu mai plecam cu ranita dupa ei, ci ii chemam sa vada care e situatia si ce putem oferi la Suceava.”

Senatorul de Falticeni Ovidiu Dontu a fost ales unanimitate de voturi presedinte al Organizatiei Municipale Suceava a PSD, pentru al doilea mandat consecutiv.


Intră acum și în grupul de