Surugiu: Noua legislatie silvica prevede sanctiuni mult mai aspre pentru taierile ilegale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

radu surugiu 4

Noua legislaţie privind regimul silvic, aflată în plină dezbatere în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor,  va prevedea sancţiuni mult mai aspre în ceea ce priveşte tăierile ilegale de arbori şi furtul de material lemnos din pădurile ţării, a declarat joi, deputatul PNL de Suceava, Radu Surugiu.

Parlamentarul liberal, care este şi membru în această comisie, a spus în cadrul unei conferinţe de presă că noul Cod Silvic este în lucru, dar într-un stadiu avansat, iar din toate discuţiile purtate cu ONG-urile care se ocupă cu protejarea pădurilor şi a mediului înconjurător cât şi din discuţiile cu ministrul Pădurilor şi Apelor, Lucia Varga, „un lucru cert este acela că se vor înăspri pedepsele pentru cei ce vor tăia ilegal, un punct absolut crucial”.

 

Parlamentarul sucevean a mai afirmat că un alt punct pe care liberalii îl susţin în alcătuirea noului Cod Silvic se referă la reîmpădurire. „Cred că ar fi momentul, chiar dacă Suceava şi alte câteva judeţe mai consideră că deţin suprafeţe însemnate de păduri, să vedem cum putem rezolva problema tăiatului şi să trecem la acţiuni de reîmpăduriri. Chiar dacă poate e o acţiune pe care noi nu o vom simţi  acum, dar copiii noştri cu siguranţă vor avea nevoie de astfel de acţiuni”, a conchis Radu Surugiu.


Intră acum și în grupul de