Deputatul Ovidiu Iane: „In Romania nu exista suficient interes pentru protejarea energiei din resurse regenerabile”


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Ovidiu Iane, care este şi preşedinte executiv al Partidului Verde, consideră că în România nu există suficient interes pentru promovarea şi protejarea energiei din resurse regenerabile. După ce ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, a anunţat că legea energiei regenerabile va fi suspendată trei ani şi jumătate şi că în această perioadă, numărul de certificate verzi se va înjumătăţi, parlamentarul sucevean, i-a adresat acestuia o scrisoare deschisă, în care spune că „nu este prima dată când, fie prin intermediul activităţii mele parlamentare, fie prin opiniile susţinute, iau atitudine cu privire la unele demersuri ce pot pune în pericol energia regenerabilă a ţării”.

”Cunosc foarte bine costurile ce sunt implicate şi faptul că populaţia este nemulţumită în privinţa lor. În acelaşi timp, cunosc foarte bine faptul că, printr-o insuficientă informare de care şi dumneavoastră ar trebui să vă îngrijiţi, această sursă de energie care protejează mediul şi care ne asigură tuturor sursa viitoare de viaţă a căzut într-o nefericită dizgraţie. Consider că, în România, NU nu există suficient interes pentru promovarea şi protejarea acestei surse de energie, atât de importantă şi că nu se poate realiza un echilibru între cele două forme de energie spre beneficiul, în primul rând, al consumatorului român şi al protejării mediului.

Ovidiu Iane

Nu putem şi nici nu avem dreptul de a transforma energia regenerabilă dintr-o sursă absolut şi real POZITIVĂ, într-una care constituie motiv de cheltuieli suplimentare pentru cetăţean şi un factor de risc la adresa locurilor de muncă şi al industriei româneşti!

Sunt de părere că această problemă nu trebuie tratată de nimeni cu superficialitate şi susţin pe această cale producătorii de energie din surse regenerabile din România, condamnând orice posibilă discriminare care poate apărea faţă de ei în folosul producătorilor de energie din surse convenţionale. Protejarea mediului şi necesitatea încurajării şi investirii în sectorul energiei regenerabile NU sunt factori de risc”, subliniază OvidiuIane în scrisoarea adresată ministrului delegat pentru energie, Constantin Niţă.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat că va publica pe site-ul institutiei, o ordonanta privind modificarea legii de stabilire a sistemului de promovare a energiei din resurse regenerabile. Legea va fi suspendată trei ani şi jumatate, până la data de 1 ianuarie 2017. In această perioadă, numărul de certificate se va înjumătăţi, a precizat ministrul Constantin Niţă.


Intră acum și în grupul de