Deputatul BAISANU ar vrea ca tinerii liberali suceveni sa-si realeaga conducerea (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Alegerile pentru desemnarea noii conduceri a Organizaţiei de Tineret a PNL Suceava au fost anulate şi urmează a se organiza alte alegeri pentru stabilirea forului de conducere.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi, afirmând că decizia anulării alegerilor a venit în urma numeroaselor nereguli descoperite în desfăşurarea acestora. Una dintre acestea ar fi aceea că în ciuda faptului că PNL Suceava numără peste 400 de membri în organizaţia de tineret, din care aproape 370 cu cotizaţia la zi, la şedinţa de alegeri au fost invitaţi să participe doar o treime dintre ei.

„La alegeri au fost invitaţi să participe doar 106 dintre aceştia, două treimi din numărul celor care ar fi trebuit să participe la şedinţă conform statului nefiind anunţaţi sau invitaţi. E clar că acel convocator a fost făcut cu tentă, fiind invitaţi la alegeri doar « cine trebuia » să fie prezentă şi nu toată lumea care avea dreptul” a declarat Alexandru Băişanu.

Conducerea seniorilor liberali a mai afirmat că o altă neregulă în procesul alegerilor a fost şi aceea că buletinele de vot nu au fost ştampilate de către secretariatul PNL ci s-a folosit o ştampilă a TNL-ului care nu are nici o legătură cu personalitatea juridică a filialei judeţene a partidului.

„Toate aceste nereguli au fost transmise Comisiei care va analiza contestaţia trimisă de noi urmând să se decidă ulterior o nouă dată când vor fi reorganizate alegerile la tineret” a conchis Alexandru Băişanu.

Întregul scandal între noua conducere a tinerilor liberali şi cea a seniorilor din PNL Suceava a început pe parcursul lunii februarie când preşedintele ales atunci, Cătălin Pintea, a fost acuzat de Alexandru Băişanu că a adus prejudicii imaginii partidului şi a membrilor acestora declarând atunci, tot în cadrul unei conferinţe de presă că,  „Pintea Cătălin a fost propus de domnul Surugiu, un tânăr deputat care a venit în organizaţia judeţeană şi a câştigat, sprijinit de noi, funcţia de deputat.  Acesta s-a întâlnit cu domnul în cauză, s-a gândit că e bun pentru astfel de funcţii, fără a avea vreo cunoştinţă despre trecutul de patru ani, în opoziţie, al Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL. Cătălin Pintea nu e o piesă importantă a PNL, nu e o chestiune de viaţă şi de moarte, ci e o chestiune de principii care trebuie să fie respectate. Sunt oameni care au muncit cu adevărat în PNL, care trebuie sprijiniţi şi propuşi pentru funcţiile de conducere ale PNL. Nici pe departe domnul Pintea”.


Intră acum și în grupul de