Gheorghe FLUTUR nu doreste ca Suceava sa devina ”pol al saraciei”

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care este si presedintele organizației județene Suceava a PDL, consideră că USL nu ţine cont de populaţie în ceea ce priveşte procesul de regionalizare şi că pune în realitate, în practică, regiunile lui Octav Cozmâncă, trasate artificial cu creionul bont, ignorând regiunile istorice cum ar fi Bucovina.

Gheorghe Flutur arată într-un comunicat de presă că tema regionalizǎrii apare tot mai frecvent în declaraţiile liderilor USL, dar din păcate totul se rezumǎ în apariţii la televizor şi simpozioane.

Parlamentarul sucevean le atrage atenţia celor din USL cǎ nu aşa se face regionalizarea, metoda cea mai bună fiind in opinia sa discutia directă cu cei vizaţi şi se mai întreabă ”la ce este bună regionalizarea dacǎ nu pentru a veni în sprijinul populaţiei?”.

flutur gheorghe

„Nu vǎd la USL nicio preucupare ca prin regionalizare sau reorganizare administrativǎ populaţia sǎ poată beneficia de servicii mai bune şi mai ieftine, de exemplu. Atunci se pune întrebarea De ce şi Pentru cine vrea USL regionalizare ? Cum nu din grijǎ pentru populaţie vrea USL sǎ facă regiuni, nu e de mirare cǎ nu se consultă cu cei care, în mod normal, ar trebui sǎ fie beneficiarii regionalizării”, se arată in comunicatul de presă.

Flutur mai subliniază că USL trebuie sǎ înţeleagă cǎ regiunile trebuie sǎ-şi stabilească strategiile de dezvoltare şi că nu Bucureştiul ştie ce e mai bine pentru Dǎrmǎneşti.

„Eu şi PDL credem că e greşită împărţirea în opt regiuni, iar în ceea ce priveşte Moldova, nu ar trebui să fie doar o regiune. Nu pot fi ignorate argumente de ordin istoric sau cultural. Atunci şi Suceava şi Iaşul ar avea un cuvânt de spus”, mai spune secretarul general al PDL.

El a anunţat că după Paşte va organiza dezbateri cu cetăţenii din judeţul Suceava pentru a-şi spune punctul de vedere despre regionalizare şi reorganizare administrativă întrucât populaţia judeţului Suceava trebuie întrebată şi trebuie să spună cum vede şi ce vrea de la regionalizare, iar la întâlniri vor fi invitaţi din mediul universitar şi cel de afaceri, mass-media, dar şi reprezentanţii societăţii civile.

„Nu e corect ce face USL. Cu toate că despre regiunile istorice, inclusiv despre Bucovina, se predă în şcoli, USL pune în practică regiunile lui Cozmâncă, trasate artificial cu creionul bont. USL face asta ignorând populaţia”, a mai precizat senatorul Gheorghe Flutur.

El a mai spus că dacă USL continuă să ignore populaţia, de aici i se va trage prăbuşirea. „USL să nu uite că in Polonia regionalizare a însemnat căderea a trei guverne”, a mai arătat liderul PDL.

El a mai spus că PDL nu doreşte o regionalizare care să concentreze investiţiile într-un singur oraş şi în restul regiunii să fie poli de sărăcie.

„Iată de ce nu putem fi de acord cu ce vrea să facă USL”, a mai arătat Flutur.

O poziţie oarecum asemănătoare a avut, saptămâna trecută, liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, care a anunţat că doreşte stabilirea prin lege ca 28 noiembrie să fie Ziua Bucovinei, care să fie regiune distinctă în urma procesului de regionalizare.

“Noi, bucovinenii, merităm o zi a noastră pentru că Bucovina e o regiune istorică, şi nu una trasată cu pixul la un moment dat, de gen est-vest, stânga-dreapta”, a mai spus deputatul liberal sucevean.