Deputatul Alexandru Baisanu: „Fac tot ce imi sta in putere pentru ca partia de pe Rarau sa fie finalizata” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PNL Suceava

Alexandru Baisanu, presedintele PNL Suceava, deputat

LIVE TEXT:

„Un an de guvernare USL reprezinta o trecere radicala de la fosta guvernare la actuala, perioada in care USL a avut o viziune total diferita fata de PDL. USL a incercat sa opreasca hotia si risipa PDL. Am vazut o gramada de magarii scoase la suprafata de USL, din zone unde PDL si-a batut joc de bani. Putem vorbi de o scoatere din izolarea externa a Romaniei. Am reusit sa obtinem sprijin extern pentru marile proiecte ale tarii pentru viitor. Am relansat economic Romania si am realizat stabilitate macro. Pentru prima data in istorie avem un sold al comertului exterior pozitiv.

Am asigurat timid, noi locuri de munca, somajul a inregistrat o scadere accentuata. Sunt pasi importanti. 70.000 de familii au fost afectate pozitiv.

Personal, am avut peste 30 de interventii in Parlament. Sustin fara echivoc faptul ca Bucovina trebuie sa fie regiune separata. Merg pe ideea ca regiunile nu pot fi construite pe sistem nord, est, sud, centru, ci pe baza evilutiei istorice a regiunilor. Consider ca munca Parlamentului pentru Constitutie nu se face peste noapte. Va fi cartea de capatai a viitoarei Romanii. Sa avem rabdare si sa fim seriosi si sa implicam cat mai multi factori care cunosc problematica constitutionala. E nevoie de dezbatere publica pentru a gasi solutiile optime ca toata populatia sa mearga la referendum. Sa nu ne grabim cu regionalizarea si Constitutia.

Fac tot ce imi sta in putere pentru Campulung, pentru ca o investitie din 2007, partia, care a ramas in aer sa fie finalizata. Vreau ca si Campulungul sa aiba schi. Daca se va termina investitia, orasul va avea de castigat, dar si intreaga zona. Romania are natura,  dar are nevoie de investitii care sa atraga turisti.

Am facut un calcul. Daca nu s-ar fi cheltuit in ultimii patru ani sume foarte mari pentru paranghelii, ar fi fost bani sa se termine toate investitiile care sunt in turism. S-au cheltuit bani la chef si voie buna, populist, si nu asezat si cu cap.

ACET are probleme in acest moment din cauza SC Termica, care are datori foarte mari, daca nu vor fi stinse, vor frana ACET in atragerea de fonduri europene si va fi un dezastru pentru judetul Suceava.

Important pentru liberali e ca duminica, orele 13, la Radauti, organizatia municipala va avea adunarea generala de alegeri, unde se va face o dare de seama a organizatiei si alegerea noului Birou.Toti liberalii din Radauti sunt asteptati sa vina. Sa speram ca vom avea o echipa mult mai puternica.

In 2016, avem ca target castigarea primariei locale  si a unui post de senator, precum si a doua mandate de deputati.”


Intră acum și în grupul de