Aberatii ale legislatiei. Colegiul uninominal Vatra Dornei e reprezentat de doi deputati din USL


Intră acum și în grupul de

cezar cioata

Legislaţia actuală în materie electorală şi care nu sancţionează traseismul politic al parlamentarilor a determinat o aberaţie. Astfel, un colegiu uninominal, nr. 9 din judeţul Suceava, ce include Vatra Dornei şi zona din apropiere, este acum reprezentat de doi deputaţi membri ai USL şi ai Alianţei de Centru Dreapta, după ce deputatul PPDD Cezar Cioată s-a înscris în Partidul Conservator.

Cezar Cioată a anunţat la începutul săptămânii că se înscrie în PC şi astfel el devine membru al Alianţei de Centru Dreapta PNL-PC şi, implicit, membru al USL.

În colegiul respectiv postul de deputat a fost câştigat cu peste 50 la sută din voturi de deputatul PNL Dumitru Pardău.

Pardău a obţinut 61,86 la sută din voturi, fiind urmat de candidatul PPDD,  Cezar Cioată, cu 18,99 la sută din voturi.

dumitru pardau 1

La distribuirea mandatelor, în acest colegiu s-a suplimentat un post de deputat pentru PPDD, în baza legii electorale în condiţiile în care PPDD obţinuse în judeţ 11,82 la sută din voturi. Legea a acordat mandatul suplimentar PPDD, dar în acest caz, prin înscrierea lui Cioată în USL, s-a ajuns ca un colegiu uninominal să fie reprezentat de doi deputaţi USL.

În judeţul Suceava, în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2012, USL a câştigat la Camera Deputaţilor 59,41 la sută din voturi, ARD a obţinut 23,13 la sută din voturi, iar PPDD 11,82 la sută din voturi.


Intră acum și în grupul de