PDL Suceava arata ca la un an de la preluarea puterii locale de USL, Bucovina este uitata


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava consideră că la un an de la alegerile locale şi preluarea puterii în judeţul Suceava de USL, Bucovina este uitată, ignorată şi abandonată, actuala conducere a CJ Suceava nereuşind nici măcar să asigure cofinanţarea pentru proiectele europene atrase în judeţ de guvernarea PDL.

vasile ilie

Liderul grupului PDL din CJ Suceava, Vasile Ilie, vicepreşedinte al organizaţiei PDL Suceava, arată că deşi PDL a adus în judeţ proiecte cu finanţare europeană de peste un miliard de euro, USL nu este în stare să asigure nici măcar cofinanţarea de 2 la sută pentru proiectele localităţilor.

„Subliniez că este pentru prima dată când în bugetul anual al Consiliului Judeţean nu sunt prevăzuţi bani pentru cofinanţările europene. Acest lucru pune în pericol derularea proiectelor existănd riscul de a nu putea utiliza fondurile UE şi chiar de a returna banii deja cheltuiţi”, arată Ilie.

El mai arată că nici o investiţie nouă nu se mai face şi nici nu se continuă cele începute, exemplificând cu centurile ocolitoare ale oraşelor Fălticeni şi Rădăuți, drumurile naţional Suceava – Botoşani sau Iacobeni-Borşa, centura ocolitoare a municipiului Suceava sau pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc.

Ilie subliniază că drumurile naţionale din Suceava sunt cele mai degradate din toată ţara, după cum a declarat şi ministrul Dan Şova, care însă uită să precizeze şi când va asigura finanţarea pentru reabilitare lor, iar drumurile judeţene sunt necirculabile pe anumite porţiuni, dar se pregătesc noi taxe pentru autovehiculele ce vor circula pe ele.

„Lipsa investiţiilor noi şi blocarea celor în curs au dus la creşterea şomajului şi la dispariţia locurilor de muncă.   Au apărut taxe şi impozite noi, iar preţurile au crescut substanţial. Guvernul Ponta are ca prioritate de finanţare alte zone ale ţării, Bucovina fiind uitată, ignorată şi abandonată”, mai arată liderul PDL Suceava.

El precizează că peste toate aceste rele se suprapune alta mai mare prin care Guvernul doreşte ca Moldova să fie o singură regiune cu capitala la Iaşi, fiind creată cea mai mare şi mai săracă regiune din România.

„În acest fel, judeţul Suceava şi-ar continua tot mai acentuat marginalizarea şi declinul economic”, a mai arătat Vasile Ilie în calitate de lider al opoziţiei din CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de