Conferinta de alegeri in PNL Suceava in 29 iunie, a ramas neclara norma de reprezentare


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent Teritorial Suceava s-a întrunit joi după amiaza şi a stabilit ca data alegerilor din organizaţia judeţeană să fie 29 iunie. La şedinţă a lipsit vicepreşedintele PNL Suceava Marius Ursaciuc, care va fi contracandidatul lui Alexandru Băişanu pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene.

În cadrul şedinţei de joi după amiaza, a existat şi un schimb de replici între Ioan Pavăl, primarul PNL de Dumbrăveni şi lider al aleşilor locali din PNL Suceava şi liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, în urma căruia Pavăl a părăsit şedinţa şi a transmis că nu va mai participa la şedinţele organizaţiei judeţene.

Alexandru Baisanu

În timpul şedinţei, Băişanu a recunoscut că a greşit că nu a informat Biroul teritorial despre data alegerilor, care a fost iniţial stabilită pentru 8 iunie, dar în urma contestaţiilor făcute din organizaţia judeţeană către conducerea centrală, alegerile au fost amânate.

Preşedintele PNL Suceava le-a spus membrilor BPT Suceava că a respectat statutul partidului în ceea ce priveşte stabilirea datei conferinţei judeţene de alegeri.

În timpul şedinţei s-a discutat şi despre norma de reprezentare, la conferinţa judeţeană urmând să participe, conform unei decizii adoptate în urmă cu două săptămâni, aproximativ 500 de delegaţi.

Mai mulţi membri au criticat norma de reprezentare, care ar fi prea mică pentru un partid aflat la guvernare şi că ar trebui ca cel puţin să fie la această conferinţă un număr de delegaţi egal cu numărul locurilor din sala casei de cultură unde se vor desfăşura alegerile.

Băişanu a apreciat însă că norma de reprezentare e corectă, dar că se va mai consulta cu primarii PNL pentru a vedea dacă este nevoie de o altă normă de reprezentare.

De remarcat este că în cadrul şedinţei de joi, unii membri apropiaţi ai lui Băişanu, au criticat acţiunea celor care au reclamat conducerii centrale a partidului aspecte legate de modul în care se va desfăşura conferinţa de alegeri şi chiar s-a subliniat că Băişanu s-a îmbolnăvit de diabet din cauza negocierilor dure pe care acesta le-a purtat cu PSD.

La şedinţa de joi au fost prezenţi şi membrii din secretariatul general al PNL care verifică, la Suceava, reclamaţiile legate de modul de gestionare a organizaţiei judeţene.


Intră acum și în grupul de