Nechifor despre declaratia lui Nichita privind atentatorul din Iasi: Daca are mai multe informatii sa le prezinte (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, consideră că primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, nu are atribuţii în ancheta privind atentatorul de la Universitatea din Iaşi, Oliver Stan şi crede că Nichita ar trebui să facă publice toate informaţiile pe care le are în acest caz.

Nechifor a declarat într-o conferinţă de presă, la întrebarea unui ziarist privind declaraţiile primarului Gheorghe Nichita în legătură cu cazul Oliver Stan, că dacă primarul Iaşului are mai multe informaţii, ar trebui să le prezinte, dar nu crede că acesta are atribuţii pe acest segment.

„Ce pot spune e că oamenii politici nu cred că au capacitatea şi atributul legal de a interfera în anchete făcute de organele de specialitate”, a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava consideră că trebuie să fie un semnal de alarmă faptul că astfel de evenimente se pot produce.

Totodată, Cătălin Nechifor arătat că în privinţa elementelor de muniţie care au fost găsite la Pojorâta când se lucra la groapa ecologică de gunoi, că acestea au fost preluate de firme şi instituţii autorizate şi că acţiunea de asanare s-a desfăşurat în perfectă siguranţă.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita a declarat într-o conferinţă de presă, că Oliver Stan locuia într-un adăpost improvizat în localitatea suceveană Cârlibaba. „De ceva timp, el stătea în judeţul Suceava, unde s-a exprimat de câteva ori că vrea să dinamiteze universitatea din Iaşi”, a spus edilul.

“I-a spus viceprimarului că are o misiune pe pământ. S-au găsit acolo unde stătea el și niște schiţe și planuri prin care pregătea detonarea bombei la Iași. Deci erau niște semnale că vrea să fie ascultat. Viceprimarul de acolo trebuia să anunţe mai departe alte instituţii, dacă acest om a venit la el?, a spus primarul Iașiului, Gheorghe Nichita.


Intră acum și în grupul de