Aviz negativ al secretarului judetului pentru proiectul PDL de infiintare a Regiunii Bucovina


Intră acum și în grupul de

Secretarul judeţului Suceava, Constantin Paşcu, a avizat negativ proiectul de hotărâre iniţiat de 15 consilieri judeţeni PDL pentru susţinerea unui Apel de înfiinţare a Regiunii Bucovina.harta_romania_bucovina

În opinia separată a lui Paşcu, acesta consideră că proiectul de hotărâre reglementează în domenii în care Consiliul Judeţean nu are competenţe.

El a arată că proiectul nu este motivat din punct de vedere juridic şi nu există condiţii de validitate pentru ca hotărârea să fie adoptată pe baza şi în vederea executării legii.

Paşcu susţine că în condiţiile în care hotărârea va fi adoptată, nu o va contrasemna.

Consilierii judeţeni PDL din Consiliul Judeţean Suceava au depus un proiect de hotărâre de aprobare a unui Apel privind înfiinţartea Regiunii Bucovina în contextul procesului de regionalizarte a României.

Proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii judeţeni PDL Suceava urmează să fie dezbătut în şedinţa de vineri a CJ Suceava.

În expunerea de motive, iniţiatorii arată că structura regiunilor trebuie să se bazeze pe entităţi teritoriale a căror funcţionalitate s-a cristalizat de-a lungul timpului în conştiinţa locuitorilor, iar Bucovina şi Suceava au vechi tradiţii în ceea ce priveşte organizarea teritorial-administrativă şi subliniază că Decretul pentru administraţia Bucovinei nr. 3715 din 18 decembrie 1918,  Bucovina reprezenta unul dintre cele patru regimuri administrative alături de Transilvania, Basarabia şi Vechiul Regat.

 


Intră acum și în grupul de