Flutur: Faradelegile USL afecteaza fiecare roman


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, susţine că situaţia mecanismului de cooperare şi verificare(MCV) a fost grav afectată de USL în ultima perioadă

 

„Condamnarea unui ministru în funcţie nu este decât cireaşa pe tort. Evident, cazul Fenechiu nu ar fi trebuit să existe, el nu ar fi trebuit nominalizat. Dar domnul Ponta ne-a obişnuit cu această situaţie”, susţine liderul PDL.

El consideră că atitudinea lui Victor Ponta poate fi dorinţa de a trece, ca ministru interimar, prin toate ministerele.

„14 miniştri, cu domnul Fenechiu, au părăsit într-un an şi două luni Guvernele României, sau nu au facut parte din ele din cauza incompatibilităţii, câţiva au fost, ca şi domnul Ponta, dovediţi plagiatori. Iar, din nefericire, ultima situaţie – aceasta cu Fenechiu,  este cu totul specială”, arată Flutur.

El a reamintit că în Mecanismul de Cooperare şi Verificare se vorbea de un binom, de doi miniştri cu probleme, dar că se pare că sunt mai mulţi în această perioadă care au râmas în Guvern.

„Domnul Ponta s-a autodenunţat atunci când a fost acuzat domnul Dragnea de fraudarea referendumului. Gravele probleme sunt confirmate chiar de un senator, fost în PSD, care spune lucrurilor pe nume şi sesizează DNA-ul. USL face exact ceea ce MCV – ul recomandă a nu se face, iar aici aş mai adauga proiectul de revizuire a Constituţiei în care nu mai putem vorbi nici de separarea puterilor în stat, nu mai putem vorbi nici de independenţa Justiţiei”, adaugă Gheorghe Flutur.

flutur gheorghe

El face referire şi la „intervenţiile publice” în treburile Justiţiei.

„Atragem atenţia că un raport nefavorabil României pe MCV îl va afecta pe fiecare român: nu vom avea o dată clară de intrare în Schengen deşi îndeplinim criteriile tehnice, iar pe de altă parte, investiţiile străine în România vor scadea, afectând grav economia”, mai declară Gheorghe Flutur.

Senatorul sucevean a arătat că Partidul Democrat Liberal a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare în Justiţie – MCV motivată de impactul cazului Fenechiu şi dezbaterea, în regim de urgenţă, a legii privind personalul de specialitate din Justiţie pentru a se putea pune efectiv în practică cele două legi – Codul de procedură penală şi Codul Penal.


Intră acum și în grupul de