Catalin Nechifor revine in Institutiile Europene de la Bruxelles, de aceasta data ca membru in Comitetul Regiunilor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor este, din 9 iulie, membru supleant al Comitetului Regiunilor(CoR), potrivit site-ului Comitetului Regiunilor.

Cătălin Nechifor este doctorand la specializarea Dezvoltare regională la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Nechifor reprezintă judeţul Suceava în Comitetul Regiunilor şi face parte din grupul Partidului Socialiştilor Europeni.

CoR are 353 de membri din cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene.

Comitetul Regiunilor este un organism consultativ care reprezintă autorităţile locale şi regionale din Uniunea Europeană.

Membrii şi membrii supleanţi sunt numiţi de către Consiliu, la propunerea ţărilor din care provin, pentru un mandat de 5 ani. Fiecare ţară are libertatea de a-şi stabili propriile criterii de desemnare a membrilor, însă delegaţiile trebuie să reflecte o repartiţie echilibrată din punct de vedere politic, geografic şi regional/local.

P1010005

Membrii Comitetului sunt membri aleşi sau factori de decizie în cadrul autorităţilor locale sau regionale din zona de provenienţă.

Cătălin Nechifor revine astfel în structura Instituţiilor Europene de la Bruxelles, după ce a fost europarlamentar, făcând parte din primul grup de români membri aleşi ai Parlamentului European în urma alegerilor europarlamentare din 2007.

Nechifor, care la vremea respectivă era vicepreşedinte al TSD,  a reprezentat în Parlamentul European PSD şi şi-a câştigat locul pe listă în urma unui concurs organizat în rândul tinerilor social-dem

ocraţi.

El a fost ales în toamna anului 2008 deputat în Parlamentul României, în colegiul Fălticeni, iar în urma alegerilor locale din 2012 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

 


Intră acum și în grupul de