In Consiliul local Suceava consilierii PDL s-au preocupat de regionalizare. Modelul Iasi de regionalizare respins pentru ca e de tip sud-american


Intră acum și în grupul de

Consilierii PDL din Consilul Local Suceava au propus, luni, în şedinţa CL Suceava, ca premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, să fie invitaţi de 15 august la Putna unde să li se explice de ce este nevoie ca Bucovina să fie regiune separată.

Tonul discuţiilor legate de regionalizare l-a dat consilierul local PDL Vasile Monacu, acesta arătând că nu doreşte modelul Iaşi de regionalizare care este unul de tip sud-american

„Ar trebui să ne spunem punctul de vedere asupra regionalizării. Nu sunt de acord cu modelul Iaşi care este unul sud-american”, a spus Monacu.

El a propus ca în CL Suceava să fie discutată problema regionalizării şi să fie precizat astfel punctul de vedere al consiliului local.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, PDL, prin consilierul Neculai Barbă, i-a invitat pe premierul Victor Ponta şi pe vicepremierul Liviuc Dragnea în judeţul Suceava, cu prilejul hramului Mănăstirii Putna, în 15 august, pentru a li se prezenta Apelul pentru înfiinţarea regiunii Bucovina cu capitala la Suceava.

neculai barba

Aproximativ 70 de reprezentanţi ai partidelor politice, minorităţilor naţionale şi organizaţiilor neguvernamentale au participat, joi după amiaza, la prima dezbatere privind înfiinţarea unei a doua regiuni în nord estul ţării şi au adoptat un apel privind susţinerea acestei iniţiative.
La propunerea preşedintelui CJ Suceava, Cătalin Nechifor, senatorii PDL Gheorghe Flutur şi PSD Ovidiu Donţu şi deputatul PNL,Alexandru Baisanu, vor face lobby în Parlament pentru regiunea cu capitala la Suceava.


Intră acum și în grupul de