Reprezentantii Comitetului de initiativa pentru infiintarea unei regiuni cu capitala la Suceava ar putea discuta cu premierul Ponta. Vezi cand


Intră acum și în grupul de

balan 1-2013

 Vicepreşedintele PDL pentru regiunea de Nord Est, deputatul sucevean Ioan Bălan, a declarat marţi că dacă primul ministru Victor Ponta va participa în data de 15 august la hramul Mănăstirii Putna, aşa cum a făcut în ultimii ani, îl va invita pe acesta să discute cu Comitetul de iniţiativă pentru înfiinţarea unei a doua regiuni în zona de Nord Est, cu capitala la Suceava. “În ideea că şi în acest an va fi la fel, încerc să profit de situaţie şi să fac o invitaţie premierului Victor Ponta la o discuţie la care să participe reprezentanţii Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea celei de-a doua regiuni în zona de nord-est, cu capitala la Suceava”, a spus liderul PDL.

Bălan a precizat că doreşte să-i prezinte premierului Ponta hotărârea luată în consens de toţi participanţii, reprezentanţi ai partidelor din întreg spectrul politic, ai societăţii civile, mediului academic privind sprijinirea acestui proiect de înfiinţare a unei regiuni cu capitala la Suceava. “Sper că sub auspiciile vizitei la Putna şi încărcăturii religioase şi istorice puternice a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, să avem măcar acelaşi rezultat ca celebrul “Nabucodonosor”, adică Radu Mazăre, care a reuşit să forţeze înfiinţarea regiunii Dobrogea”, vicepreşedintele regional al PDL.

Reprezentanţi ai partidelor politice, minorităţilor naţionale şi organizaţiilor neguvernamentale au votat, joi, un Apel pentru susţinerea înfiinţării a unei a doua regiuni în Nord-Estul României, iar senatorul PDL Gheorghe Flutur a fost desemnat să facă lobby în acest sens în Parlament.


Intră acum și în grupul de