Cota micsorata de TVA la paine pune primarii din judet la treaba (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor a făcut apel la primarii din zona de munte a judetului Suceava să încerce cu toate puterile să limiteze evaziunea la pâine.

Demersul șefului executivului județean sucevean, care este și președintele organizației județene Suceava a PSD, a fost făcut la întâlnirea pe care câteva zeci de primari din zona de munte au avut-o la Vatra Dornei, la initiativa senatorului Neculai Bereanu, pentru constituirea Grupului de Initiativa pentru realizarea strategiei de dezvoltare integrată pentru definitivarea unui Pact Teritorial pentru Investiţii Teritoriale Integrate la nivelul judeţului.

Nechifor a cerut primarilor să țină ”cu dinții” de acest TVA de 9 % care a fost stabilit la pâine și să ceară oamenilor din comunitățile pe care le conduc, să solicite de fiecare dată bon fiscal pentru pâinea pe care o cumpără pentru a limita evaziunea fiscală și a demonstra că măsura se justifică și dă roade.

”Masura in care cred foarte mult e cota mica de TVA la paine. Daca jucam destept, putem introduce cota asta mica si la lapte si la carne. Nu mai are nimeni interes ca la 9 % TVA la pâine să mai faca smecherii”, a spus Cătălin Nechifor care a ținut să remarce că evaziunea în domeniul pâinii este una foarte mare. ”O sa va speriati cam cata economie neagra e in zona painii. Spuneti-le oamenilor sa ceara bon fiscal. Hai sa fim solidari si corecti”, a cerut primarilor din zona de  munte, presedintele CJ Suceava.

”Daca vrem un stat corect, trebuie sa fim si noi corecti. Daca vom rata proiectul asta, nu vom mai avea cota de 9 % nici la paine si nici la lapte sau carne. Vorbiti mai departe si trimiteti acest mesaj in comunitatile dumneavoastră”, a conchis Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de