Deputatul de Gura Humorului, Iulian Surugiu, are sanse sa preia locul de europarlamentar eliberat de Ramona Manescu


Intră acum și în grupul de

Numirea Ramonei Mănescu în fruntea Ministerului Transporturilor va determina vacantarea unui post de europarlamentar PNL.

Dcnews arată că înainte de nominalizarea Ramonei Mănescu, pe lista scurtă a PNL pentru mandatul de europarlamentar figurau   secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, senatorul Ben-Oni Ardelean şi deputatul Iulian Surugiu.

radu surugiu 1

Sursa citată menţionează că Eduard Hellvig ar fi  cotat cu cele mai multe şanse între liberali, chiar dacă acesta se află pe lista PNL de la alegerile europarlamentare din 2009 pe poziţia 14, având alţi opt colegi înainte. Între aceştia se numără senatorul Ben-Oni Ardelean, care ar fi primul îndreptăţit să obţină mandatul în Parlamentul European, urmat de Ovidiu Silaghi, care s-a retras din cursa pentru ocuparea fotoliului de ministru al Transporturilor, după ce DNA a decis urmărirea penală a acestuia, dar şi de Iulian Radu Surugiu.

O decizie asupra liberalilor care vor urma să meargă în Parlamentul European urmează să fie luată cu ocazia reuniunii conducerii PNL care se anunță pentru zilele următoare.

După decizia politică din conducerea PNL asupra persoanelor  care vor prelua mandatele de europarlamentar, va fi notificată Autoritatea Electorală Permanentă, care va transmite la Bruxelles nominalizările cu propunerile.

Iulian Radu Surugiu s-a aflat pe locul 12 pe lista PNL la alegerile europarlamentare din anul 2009. El a fost ales deputat în colegiul Gura Humorului în urma alegerilor parlamentare din anul 2012.


Intră acum și în grupul de