„USL s-a intors la vechile metehne specifice anilor 2000-2004”. Vezi de ce spune asta deputatul Ioan Balan


Intră acum și în grupul de

 „Se pare că USL s-a întors la vechile metehne specifice anilor 2000-2004, când erau date anumite facilități vamale pe perioada determinată de care beneficiau tot firmele <<care trebuie>>”, a apreciat vicepreşedintele PDL pe regiunea de nord est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, făcând referire la sesiunea de depunere de proiecte pe măsura ajutorului de stat (minimis) pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri), sesiune care s-a încheiat miercuri, 28 august.

ioan balan

 Parlamentarul democrat-liberal reclamă această acţiune a USL care în opinia sa se încadrează “în noua categorie a băieţilor deştepţi”. Bălan a explicat că măsura prevede acordarea ajutoarelor de minimis pentru investițiile realizate de IMM-uri precum și pentru crearea de noi locuri de muncă. Liderul PDL a ţinut să sublinieze că înregistrarea proiectelor s-a făcut pe site-ul Ministerului de Finanţe în data de 28.08.2013, ora 8:30. „Până aici, totul este în regulă, dar mai multe firme sucevene au reclamat la biroul parlamentar faptul că au fost pregătite să înregistreze on-line proiecte. Numai că, surpriză, pentru jumătate de oră, site-ul Ministerului de Finanțe pe care se realiza această procedură, a fost blocat. În momentul deblocării acestuia, se finalizase procedura de înregistrare a proiectelor”, a relatat Ioan Bălan.

El a adăugat că finalizarea înregistrărilor proiectelor în cinci minute, este o acţiune ce poate fi evidenţiată cu succes în Cartea Recordurilor. „Aceste 5 minute au fost cele mai negre pentru firmele sucevene. Reprezentanții acestora au constatat că niciunul nu a reușit să acceseze site-ul Ministerului de Finanțe în perioada de înscriere”, a spus Bălan, care consideră ccă instituțiile abilitate ale statului  ar trebui să se sesizeze dacă nu cumva au fost acceptate doar firmele „care trebuie”.


Intră acum și în grupul de