Flutur: Nechifor sa nu transfere atributii catre opozitie in privinta regionalizarii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a cerut, miercuri, reprezentanţilor suceveni ai USL să facă precizări clare privind intenţia actualei guvernări în legătură cu înfiinţarea regiunii Bucovina şi nu să transfere atribuţiile către opoziţie.

flutur 12

Într-un comunicat de presă, Gheorghe Flutur arată că a constatat în ultimele zile reacţii tot mai nervoase ale unor lideri PSD din judeţul Suceava.

„Le văd ca reacţii nepotrivite la adevărurile pe care le-am exprimat în legătură cu problema locurilor de muncă, cu situaţia şcolilor sau referitor la desfiinţarea unor instituţii din judeţul Suceava. Este jenant, domnilor de la USL, că vă prefaceţi a nu vedea realităţile cu care se confruntă populaţia, sau că nu vedeţi şi nu pricepeţi cifrele prezentate de Inspectoratul Şcolar, de Statistică, nu auziţi ce spun cei din sistemul de sănătate sau ce declară oamenii de afaceri”, susţine Flutur.

El adaugă că nu şi-a propus să răspundă USL, dar în calitate de senator de Suceava, se simte obligat să-l întrebe pe preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, liderul organizaţiei PSD, ce s-a discutat la mare, la Mamaia, în conducerea PSD, despre regionalizare.

„Pentru PSD mai rămâne valabilă Bucovina – regiune, aşa cum declarase Victor Ponta la Suceava ? Întreb acest lucru pentru că după şedinţa de la Mamaia s-a vorbit despre încă două regiuni, pe lângă cele opt şi anume Dobrogea şi Sibiul. Or fi uitat de Bucovina? Ce ne poate spune Cătălin Nechifor în acest sens şi care a fost poziţia lui ?

În ce mă priveşte, repet, nu voi renunţa niciun moment să mă bat pentru Bucovina şi îmi voi folosi întreaga energie pentru înfiinţarea Regiunii Bucovina”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El consideră că preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, ca de altfel şi  alţi lideri USL se fac a nu înţelege că în ceea ce-i priveşte este o demagogie să se refere declarativ la o aşa-zisă susţinere.

„Aici e vorba de decizie politică, iar când ai 70 % în Parlament depinde doar de USL ce va face cu judeţul Suceava şi cu Bucovina. Mingea este în terenul lor, cum s-ar spune. Nu declaraţii politicianiste şi populiste de susţinere – decizii de realizare, domnilor de la USL ! Vă cer încă odată: nu vă jucaţi cu acest judeţ, nu vă bateţi joc de acest judeţ !”, a avertizat preşedintele PDL Suceava.

El consideră că liderul PSD Suceava ar trebui să lase deoparte ipocrizia măcar în ceea ce priveşte viitorul judeţului Suceava şi să nu transfere atribuţii către opoziţie.

„Atitudinea duplicitară, dedublarea liderilor USL, jenantă şi chiar periculoasă trebuie să înceteze ! Am văzut că una spun şi la Suceava – alta spun şi fac la Bucureşti sau la Mamaia”, a conchis Flutur.Catalin Nechifor 3

Preşedintele PSD Suceava şi al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că în cazul liderului PDL Gheorghe Flutur, povestea „Petrică şi lupul” se transformă în „Flutur şi lupul” întrucât majoritatea declaraţiilor acestuia sunt „minciuni şi gargară” şi devine necredibil.

Nechifor a spus într-o conferinţă de presă că a constatat, analizând declaraţiile lui Gheorghe Flutur din ultimul an, că acesta spune extrem de multe minciuni.

„În ultima perioadă vad o abordare de gen „Petrică şi lupul” la domnul Flutur. Extrem de multe cerinţe, vorbă goală şi minciuni”, a spus liderul PSD Suceava care a prezentat un dosar consistent cu declaraţiile lui Flutur din ultimul an prin care dovedeşte că tot ceea ce a spus este „doar gargară, minciună şi demagogie”.

El a arătat că prin declaraţiile nesusţinute de fapte, Flutur începe să devină necredibil şi că va ajunge ca tot ce spune el să fie „o poveste cu Flutur şi lupul”.

Nechifor a enumerat printre acuzele lui Flutur care nu s-au dovedit că va urma o scădere economică în ţară, că agricultura şi industria alimentară sunt în colaps, că investiţiile din judeţul Suceava nu sunt continuate, că deciziile în CJ Suceava sunt luate pe criterii partizane şi nu în interesul tuturor locuitorilor, că va organiza dezbateri în tot judeţul pe tema înfiinţării regiunii Bucovina.

Liderul PSD a arătat însă că scăderea economică e de fapt creştere, care se bazează şi pe un an agricol bun, că investiţiile în judeţ sunt continuate şi se apropie de finalizare, că deciziile în CJ Suceava s-au luat, dacă nu în consens, cel puţin cu o majoritate largă, iar în ceea ce priveşte proiectul de regionalizare, Flutur s-a limitat să organizeze o singură întâlnire, la Rădăuţi.

Nechifor a subliniat că Gheorghe Flutur a fost desemnat să se ocupe cu promovarea ideii de regiune cu capitala la Suceava, dar că nu a făcut nimic în acest sens şi că i-a cerut să-l informeze şi pe el cu demersurile făcute, dar că nu a primit de la liderul PDL nici un sms, nici un telefon, e-mail sau o informare într-o discuţie directă.

„Trebuie să fie şi ei lângă noi în acest demers transpartinic”, a spus Nechifor care a arătat că au trecut două luni de la adoptarea apelului pentru înfiinţarea regiunii Bucovina, perioadă în care Flutur nu a acţionat.

El a mai arătat că premierul Victor Ponta a declarat că susţine înfiinţarea regiunii Bucovina şi că în condiţiile în care Ucraina devine, în noiembrie, ţară asociată a Uniunii Europene se poate vorbi de un parteneriat mai larg cu regiunea Cernăuţi.

„Dacă cei din PDL stau deoparte şi aruncă cu pietre în noi, nu am făcut nicio treabă”, a mai spus Nechifor.

El consideră că este nevoie de o întâlnire restrânsă a liderilor politici suceveni pentru discutarea acestei probleme în cadrul căreia să se facă o analiză exactă a punctelor tari şi punctelor slabe „unde e de recalibrat” şi să se facă eforturi în acest sens.

El a subliniat că regionalizarea nu se poate face până când nu se revizuieşte Constituţia în care să fie introdus conceptul de regiune.

 

 


Intră acum și în grupul de