Deputatul Mihai Sturzu, prezent la scoala politica organizata de TSD Suceava la Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Stânga este cea care susţine că toţi oamenii sunt egali, în timp ce dreapta susţine că nu se poate pune egalitate între toţi indivizii, le-a spus, vineri, deputatul PSD Mihai Sturzu, tinerilor social-democraţi, în cadrul şcolii politice organizate la Câmpulung Moldovenesc, sub sloganul „2013, liniştea dinaintea furtunii!?”.

Parlamentarul social-democrat a prezentat avantajele impozitării progresive şi a subliniat că este extrem de importantă distribuţia corectă a banilor în societate. El a exemplificat cu o măsură de dreapta, cota unică, arătând că atunci când a fost introdusă, doar patru la sută dintre români aveau salarii mari şi le-au crescut veniturile, pentru 20 la sută dintre contribuabili, măsura nu a afectat semnificativ valoarea veniturilor, în timp ce veniturile au scăzut pentru 76 la sută din populaţie.

mihai sturzu

Sturzu a spus că impozitul progresiv se aplică în funcţie de venituri şi că cei care câştigă mai mult, contribuie mai mult.

El a arătat că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, i-a explicat importanţa distribuţiei corecte a banilor în societate şi că este corect ca fiecare om care munceşte să aibă bani să trăiască decent, iar cei care câştigă mai mult să poată să-şi achiziţioneze şi produse de lux.

Sturzu le-a mai spus că tăierea veniturilor, măsură asumată de Traian Băsescu, a dus ca societatea, la bază, să rămână fără bani, iar acest lucru a determinat o reacţie în lanţ cu efecte de la proprietarul de chioşc la directorul de bancă. „Asta a făcut Băsescu, a luat banii de la oamenii mulţi şi cu venituri puţine. Avem şansa că oamenii care conduc acum ţara au înţeles şi au reîntregit salariile şi pensiile”, a spus deputatul social democrat.

El a avertizat însă că dreapta se coagulează şi cei de dreapta se zbat să revină la putere. „Aţi văzut-o pe Udrea în chiloţi, iar MRU umblă prin ţară cu pantalonii traşi sus. Au început ceva şi trebuie să ţinem cont de ei”, a spus Sturzu.

El a remarcat că PSD a schimbat destinele unor judeţe sau oraşe, subliniind că Robert Negoiţă sau Olguţa Vasilescu, au câştigat funcţia de primar, iar cel mai mare succes l-a avut Cătălin Nechifor, la Suceava, unde a candidat împotriva lui Gheorghe Flutur.

Întrebat de un tânăr din sală cât mai durează până când oamenii de rând vor constata efectele bunei guvernări a USL, în condiţiile în care se apropie alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, Sturzu a răspuns că, din păcate, sunt viteze diferite între a distruge ceva şi a repara ceea ce a fost distrus. „Dacă PDL a făcut prăpăd la guvernare, acum fiecare floare plantată se va vedea. Din păcate sunt viteze nedrepte. E uşor să faci rău, dar să repari durează mai mult”, a declarat deputatul Mihai Sturzu.


Intră acum și în grupul de