Flutur cere USL sa-si asume haosul in care incepe anul scolar

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a cerut, marţi, USL să-şi asume haosul de la începutul anului şcoarl. Într-un comunicat de presă, Flutur arată că educaţia este cel mai mare eşec al celui mai slab guvern de după 1989, iar USL trebuie să-şi asume nereuşita prin demiterea responsabililor de proasta pregătire a noului an școlar. Nu au facut nimic din ce au promis inainte de preluarea  guvernarii. Niciunul din obiectivele asumate de USL în programul de guvernare nu a fost atins.

„USL a pus educația sub zodia improvizației și a intereselor de partid, iar rezultatul este un eșec general al politicilor în domeniu”, a spus senatorul PDL.
El arată că la început de an şcolar, zeci de școli nu au încă avize sanitare de funcționare, iar Ministerul Educației Nationale nu a alocat bani pentru igienizarea acestora. Prin neplata abonamentelor profesorilor şi elevilor navetişti, abandonul şcolar a crescut, iar decizia guvernului de a plafona nivelul abonamentelor, odată cu începerea anului şcolar abandonul va creşte şi mai mult.
„USL încalcă astfel articolul 32 din Constituţia României care garantează dreptul la învăţătură şi ignoră Legea Educaţiei Naţionale care spune foarte clar că statul asigură cetăţenilor României drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învăţământ.În plus, Guvernul USL îngrădeşte drepturile constituţionale ale copiilor la învăţătură şi prin tăierea banilor pentru reabilitarea şi continuarea lucrărilor de construcţii a şcolilor”, susţine liderul democrat-liberal.
El a exemplificat şi cu alte eşecuri ale USL, precum refuzul de a creste  alocaţiile, locuri insuficiente în clase, deficitul de cadre didactice şi personal auxiliar în multe instituţii de învăţământ.
flutur 4-2013
PDL cere USL ca, în săptămâna care a mai rămas până la începerea anului şcolar, să rezolve problema transportului şcolar pentru elevii şi profesorii navetişti, sa renunte la a lua din banii pentru naveta scolara, a spus Flutur.
El subliniază că de asemenea, PDL solicită intervenţia promptă în igienizarea şcolilor şi pregătirea corespunzătoare pentru începutul de an școlar, plecând de la asigurarea combustibililor pentru transportul elevilor și până la manualele necesare elevilor.
„In loc de a sprijini primariile pentru finantarea unor investitii in scoli, pentru descentralizarea deciziilor, USL politizeaza scoala romaneasca, centralizeaza deciziile in educatie si lasa pe umerii primarilor raspunderea alocarii de fonduri. Aceasta politica a USL vine din incompetenta, din dezinteres si desconsiderarea intereselor elevilor, cadrelor didactice si parintilor, totul fiind subjugat intereselor marunte ale USL”, a mai spus Flutur.
Liderul consideră că eşecul USL în educaţie înseamnă un dezastru naţional, un atac la viitorul acestei tari.
Concluzia este una singura – USL trebuie sa-si asume esecul guvernarii in domeniul educatiei si sa demita pe cei responsabili