Mai multi lideri ai organizatiei judetene PNL Suceava vor sa demisioneze din conducere

Mai mulţi lideri din conducerea organizaţiei judeţene PNL Suceava vor să demisioneze din funcţiile deţinute în partid şi să rămână simpli membri pentru a transmite mesajul că nu sunt de acord cu politica dusă de preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Alexandru Băişanu.

Grupul contestatar al lui Băişanu a solicitat conducerii centrale a PNL să desemneze o conducere interimară până la alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene din 5 octombrie. Contestatarii au propus conducerii centrale a PNL ca alegerile să fie organizate de o persoană neutră, un lider al partidului din alt judeţ al Moldovei.

ursaciuc, bereanu, pardau surugiu

Cererea are la bază teama mai multor liberali suceveni că alegerile din 5 octombrie vor fi controlate de Alexandru Băişanu, astfel încât acesta va fi reales chiar dacă în organizaţie există un curent care doreşte schimbarea.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a recunoscut, joi, că „un grup mic, foarte mic, minuscul” a dorit să perturbe activitatea organizaţiei judeţene PNL Suceava şi a avut „o tentativă de puci”.

Potrivit liderului liberalilor suceveni, acest grup, format din deputaţii liberali suceveni Radu Surugiu, Dumitru Pardău şi Constantin Galan, împreună cu primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, au solicitat conducerii centrale a PNL dizolvarea Biroului Judeţean al PNL Suceava şi formarea unui birou interimar până la organizarea alegerilor pentru noua conducere a organizaţiei judeţene. „Ei au cerut să fie format un birou interimar, din care să facă parte tot ei, prin dizolvarea unui biroul judeţean ales democratic, prin vot, în care sunt şi ei. Conducerea partidului nici nu a luat în discuţie această cerere”, a spus Băişanu.