Vasile Blaga nu accepta proiectul Ponta-Rosia Montana la discutii in Parlament


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL,  Vasile Blaga, anuntat, vineri, la Gura Humorului, că PDL nu susţine înfiinţarea unei comisii parlamentare privind exploatarea de la Roşia Montană, cerând totodată Guvernului ”să corecteze proiectul” şi să-l adopte prin Hotărâre de Guvern.

Vasile Blaga a spus într-o conferinţă de presă susținută la Gura Humorului, la finele ședinței Biroului Permanent Național al PDL, că modul în care Victor Ponta şi USL tratează problema Roşia Montană dovedeşte bătaia de joc pe care guvernul o face faţă de popor şi a subliniat că, din păcate, la conducerea României se află „un premier laş care nu-şi asumă nimic”.

BPN al PDL la Humor

Pe deasupra, a mai spus liderul PDL, premierul este şi ”iresponsabil” pentru că a declarat că nu din interese de ordin naţional nu a fost de acord cu proiectul Roşia Montană ci pentru că, la un moment dat, acest proiect a fost sprijinit de preşedintele Traian Băsescu.

„Acest om, între timp dumirindu-se, a transmis Parlamentului un proiect de lege, proiectul Ponta-Roşia Montană, fără a avea avizele ministerelor de resort. Un proiect de lege care este declarat anticonstituţional pe 17 pagini de Ministerul Justiţiei, un proiect de lege care nu are avizul Ministerului Mediului şi, nici mai mult nici mai puţin, cu o iresponsabilitate ieşită din comun, cere Parlamentului să dea un aviz politic pentru că spune că va da avizul după ce Parlamentul va vota”, a explicat presedintele democrat-liberalilor.

Blaga a ținut să evidențieze că poziţia PDL este clară, de a cere din nou retragerea proiectului de lege din Parlament.

„PDL doreşte relansarea economiei româneşti, doreşte crearea de noi locuri de muncă, doreşte redeschiderea mineritului, doreşte exploatarea aurului de la Roşia Montană, dar nu susţine proiectul Ponta-Roşia Montană”, a spus liderul PDL care a adăugat că Victor Ponta vrea să facă o confuzie între exploatarea aurului şi proiectul lui.

El a subliniat că după ce a fost forţată o procedură de urgenţă în Parlament în cazul acestei legi şi a fost deja respinsă cu unanimitate în două comisii din Senat, USL cere acum o comisie a Parlamentului în care să se dezbată in extenso deşi parlamentarii nu sunt specialişti şi a arătat că ministerele trebuie să acorde expertiza necesară.

 

Blaga a anunţat că BPN al PDL a decis că partidul nu este de acord cu înfiinţarea acestei comisii parlamentare şi nici nu-şi va desemna reprezentanţi dacă o asemenea comisie se va constitui.

„Soluţia este simplă: retragerea din Parlament a proiectului de lege, Ponta măcar să corecteze observaţiile făcute de propriile ministere, să-şi dea avizele ministerele şi să promoveze prin Hotărâre de Guvern proiectul în care domnia sa crede. De aceea este premierul României”, a spus Blaga.


Intră acum și în grupul de