Baisanu: „Mi-am inscris candidatura la presedintia PNL. La momentul acesta, nu mai e inscris nimeni pe nici o functie in cadrul BPJ” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PNL Suceava

Alexandru Baisanu, deputat, presedintele PNL Suceava

LIVE TEXT:

Legea cu Ziua Bucovinei a trecut de comisiile de la Senat si va ajunge in comisiile similare la Camera si sper ca pana pe 28 noiembrie  sa devina valida si aprobata in Parlament si promulgata de presedinte Romaniei. Nu vad de ce Basescu s-ar opune unui moment important in istoria romanilor.

Reducerea TVA la paine a avut o repercusiune pozitiva la raft. A scazut pretul cu 10 pana la 12 % a pretului la raft. Se vede traeba ca e o masura buna.

Mi-am inscris candidatura la presedintia PNL pe formularul trimis de conducerea partidului. Sunt increzator in fortele echipei cu care am colaborat timp de 4 ani in partid si am convingerea ca unitatea, ratiunea si capacitatea de intelegere va oferi un raspuns cert. La momentul acesta nu mai e inscris nimeni pe nici o functie in cadrul BPJ. Astept si pe alti colegi sa se inscrie pentru ca lupta nu se va da doar pentru presedinte, ci si pentru celelalte functii.

Speram sa ii alegem pe cei mai buni si capabili sa faca munca de partid. Trebuie facuta diferenta intre munca de gospodar pe care o face un consilier sau primar si ce face un presedinte. Voi propune 29 de membri in BPJ cu 9 vicepresedinti. Fiecare colegiu sa aiba cate 3 membri. E foarte important pentru noi sa angrenam in actul conducerii cati mai multi membri pentru ca e nevoie sa dezvoltam organizatiile si sa aiba atributii bine stabilite.

O victorie intr-o batalie politica corecta si cinstita e mult mai onoranta decat una la masa verde. Chiar daca Ursaciuc nu are dreptul sa candideze mi-as dori sa o faca, daca conditia lui morala ii permite, pentru a lamuri odata pentru totdeauna ca exista un singur presedinte. Am discutat la nivelul central al PNL in sprijinul candidaturii dlui Ursaciuc. Statutul nu-i permite, dar fair-play-ul meu si felul meu de a castiga e doar prin lupta.

Daca nici un membru al PNL nu va face o plangere la Curtea de Onoare, nu va fi nici o problema. Singura va fi relatia lui Ursaciuc cu statutul si morala.

Niciodata din momentul in care am batut palma cu un colaborator nu m-am gandit ca as putea insela parteneriatului. Sunt convins ca USL va duce la bun sfarsit palma batuta. Ponta- premier si Antonescu- presedinte. Exista insa si posibilitatea tradarilor. Sper ca PSD sa isi respecte cuvantul dat asa cum am facut si noi liberalii. Sa gandim pozitiv si sa ne temem de drobul de sare ar fi o greseala. Le cer tuturor USL-istilor sa-si respecte cuvantul.

Anunt ca alegerile vor avea loc in sala mare a Casei Culturii, pe 5 octombrie, cu incepere de la orele 10. Ii invit pe toti delegatii. Vom avea invitati de la nivel national. Imi doresc de la toti competitorii ca in timpul conferintei de alegeri sa avem demnitate si onoare si puterea de a expune cat mai corect orice punct de vedere. Orice deraiere de la statutul partidului, orice frustrare nu ar duce decat la patarea imaginii partidului la care tin foarte mult.

Ne preocupa, datorita numarului mare de delegati, 985, sa gasim solutii ca procesul de votare sa fie rapid. Propunerea mea e sa avem cati mai multi oameni care sa face parte din comisia de numarare a voturilor. Nu vreau nici o suspiciune de furt. Sub nici o forma. Deja, si am si dovezi, unii dintre candidati incearca sa cumpere cu bani, voturile din judet. Il sfatuiesc pe colegul meu sa nu faca lucrul asta. Sa vina cu barbatie si cu un proiect de dezvoltare.”


Intră acum și în grupul de