Primarul municipiului Falticeni: „Noi vrem sa facem in trei luni ce nu au facut altii in sase ani” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Coman, primarul municipiului Falticeni

TEXT LIVE:

„Am fost la ADRNE pentru clarificari la proiectul cu Nada Florilor, cu peste 800 de pagini. In 2013, facem in cateva luni ce trebuiau sa faca altii in 6 ani. Primariile seriose cu simt civic au facut treaba din 2007 incoace. Noi vrem sa facem in 3 luni ce nu au facut altii in 6 ani. Proiectul e de peste 120 miliarde de lei. Vom face bazin acoperit, 3 piscine descoperite. Vrem un turism regional cu lucruri noi in judet.

Izvoarele din parc vor fi captate printr-un sistem foate frumos si functional. E un lucru necesar pentru Falticeni si toata zona. In ultimii ani, Nada Florilor a fost un morman de gunoaie. Am plantat 6000 de copaci in primavara. Avem din nou programata o campanie de plantare de puieti. Cei care iubesc natura sunt asteptati.

Au fost zile cand s-au lucrat si 800 metri intr-una singura pe aductiune de apa. Nu vreau sa ii laud pe constructori, dar se misca foarte bine.

Avem doua mari probleme la Falticeni, catedrala si judecatoria. Sunt doua variante. Ori le terminam, ori le daramam. Nu sunt de acord cu amplasarea judecatoriei acolo. Dontu a facut lobby pentru sediul judecatoriei si sper sa il terminam anul asta. Poate erau alte prioritati, dar asta e alta discutie. Ma intereseaza insa ca am o cladire urata si nefunctionala si trebuie terminata cat mai repede.

Sunt bani pentru spital si mai bine de jumatate din bani au fost deja cheltuiti. Premierul a promis ca vor mai veni bani. Speram sa primim si in octombrie. Pana la finele anului, se mai poate construi inca de 80 de miliarde de lei. Pana acum 65 % din constructie e gata.

Dupa ce finalizam catedala, vom regandi intreaga piata si zona centrala a orasului. Va garantez ca catedrala, prima sfintire, se va termina in mandatul meu.”


Intră acum și în grupul de