Trei candidati inscrisi pentru functia de presedinte al PNL Suceava. Vezi despre cine este vorba


Intră acum și în grupul de

Trei candidaţi şi-au înscris în termenul legal candidaturile pentru funcţia de preşedinte al PNL Suceava. Este vorba de preşedintele actual al organizaţiei, deputatul Alexandru Băişanu, de primarul de Gura Humorului, Marius Ursaciuc, dar a fost înregistrată candidatura surpriză a primarului de Siret, Adrian Popoiu, care s-a declarat susţinător al lui Ursaciuc. Alte 69 de candidaturi au fost înscrise pentru cele 29 de locuri din Biroul Permanent Judeţean al PNL Suceava. Candidatura la funcţia de preşedinte depusă de Philip Rozopol, fost preşedinte interimar al PNL Suceava, a fost respinsă întrucât acesta nu mai figurează ca membru al partidului.

baisanu si echipa 2

Candidatura lui Popoiu a fost înscrisă pentru a se evita o competiţie în care Alexandru Băişanu să fie singurul candidat în condiţiile în care candidatura lui Marius Ursaciuc ar putea fi respinsă întrucât acesta nu respectă condiţiile impuse de codul de etică al partidului ce prevede că membrii PNL care au decizie definitivă de colaborare cu Securitatea ca poliţie politică nu pot candida la funcţii în partid sau în administraţie.

Astfel, gruparea care se pronunţă deschis împotriva actualului preşedinte al PNL Suceava, Alexandru Băişanu, speră să reuşească să-l învingă în conferinţa din 5 octombrie, deşi la conferinţa de presă de joi, reprezentanţi din toate colegiile electorale din judeţ au anunţat susţinere de peste 70 la sută pentru Alexandru Băişanu.

Alături de Băişanu s-au situat liderii din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, dar şi reprezentanţii de colegii electorale, cum este medicul veterinar Octvavian Ilişoi, care a subliniat că susţine continuitatea pentru conducerea organizaţiei judeţene în vederea câştigării importantelor teste electorale din anul 2014, fostul secretar de stat în Ministerului Apelor şi Pădurilor, Gelu Puiu, care a arătat că zona de munte a judeţului, după toate datele, 60 la sută dintre delegaţi îl susţin pe Băişanu.


Intră acum și în grupul de