Nechifor ii raspunde lui Flutur: La soseaua de centura au fost lucrari suplimentare din cauza alunecarilor din zona La Titieni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, luni, la Baia, unde a inaugurat lucrările de modernizare a unei porţiuni de drum, că lucrările la şoseaua de centură au fost reluate şi a explicat că întârzierile sunt cauzate de ruta aleasă pentru această investiţie unde pe lângă alunecarea de teren din zona Mănăstirii Hagigadar a mai apărut o alunecare de teren în zona numită „La Titieni” pentru care a fost nevoie de lucrări suplimentare. „De fapt, e un al doilea pod îngropat pe lângă cel care a fost realizat deja în zona Hagidadar”, a spus Nechifor.

El i-a mai atras atenţia lui Flutur că sâmbătă pe şantier nu se lucra pentru că e zi liberă. „Da, domnule Flutur, sâmbăta nu lucrează nimeni pe şantier, pentru că e  zi liberă. La şoseaua de centură au existat dificultăţi pentru că soluţia aleasă de Flutur e una proastă. Am avut între timp şi o serie de lucrări suplimentare cu alunecări de teren, în zona numită „La Titieni”, a spus Nechifor care a precizat că lucrarea nu este a CJ Suceava, ci a CNADR, iar el ca preşedinte al CJ Suceava nu face decât să pună la un loc toţi factorii implicaţi pentru finalizarea investiţiei. „Dacă aş fi direct beneficiar, s-ar lucra altfel. Lucrările vor continua, dar să vă amintesc că multe zile a fost extrem de frig şi a plouat. Sub 5 grade, nu se poate lucra şi eu doresc lucrare de calitate. Nu pot spune când va fi gata centura, dar sigur se va lucra intens în perioada următoare”, a spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava şi-a exprimat surprinderea de modul în care liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a abordat acest subiect şi că nu înţelege de ce a fost nevoie să meargă pe şantier pentru a sta de vorbă cu câinii de acolo. “Ieşirea de ieri a domnului Flutur este o ieşire de duminică pe care nu prea o mai înţeleg. Sunt oarecum preocupat de starea domniei sale. Să mergi sâmbăta pe şantier ca să vorbeşti cu câinii şi să faci fotografii? Simt că este vorba despre o stare mai profundă a domnului Flutur şi că face asta pentru că îşi simte scaunul şubred în partid. L-am văzut şi vineri la lansarea Târgului Produs în Bucovina. Era stingher, stătea singur şi făcea fotografii”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că chiar dacă a fost ales senator cu puţine voturi nu este cazul să doarmă în Parlament. „Nu l-am văzut până acum să facă nimic pentru Suceava şi Bucovina”, a spus preşedintele CJ Suceava care aşteaptă să vadă şi părerea familiei PDL Suceava şi Botoşani, făcând referire la faptul că vărul lui Gheorghe Flutur, Cătălin Flutur, e lider PDL Botoşani. „Să vină alături de noi pentru că am făcut deja, Suceava şi Botoşani, paşi importanţi”, a spus Nechifor.

Liderul judetean al PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a atras atenția ca Guvernul nu respectă propriile termene, exemplificând cu şoseaua de ocolire a municipiului Suceava ce trebuia finalizată în data de 5 octombrie şi unde lucrările au fost abandonate de ceva vreme.

Parlamentarul sucevean explică într-un comunicat de presă că în 15 aprilie a adresat o interpelare premierului Victor Ponta privind situaţia finanţării şi stadiul lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Suceava la care Guvernul a răspuns în 22 mai că această investiţie va fi finalizată în data de 5 octombrie 2013.

Am fost pe 5 octombrie pe şantierul rutei ocolitoare a Sucevei şi surpriza a fost că am găsit doar un câine, un paznic şi o baracă. Atât şi nimic mai mult. Lucrările sunt neterminate şi abandonate. Suceava este ocolită la investiţii de Guvernul USL”, a ținut să precizez Gheorghe Flutur.

El a adăugat că în locul rutei ocolitoare şi a altor investiţii absolut necesare judeţului Suceava, USL a realizat la Suceava un drum rapid – ”rută de ocolire a investiţiilor” pentru acest judeţ.

El consideră că răspunsul oficial, semnat şi parafat privind data de finalizare a lucrărilor şi care nu a fost respectat este o dovadă clară de „minciună şi de dispreţ” al Guvernului USL faţă de suceveni.

„Nu pot să accept nonşalanţa cu care USL minte, inclusiv în documente oficiale şi iresponsabilitatea cu care USL tratează judeţul Suceava”, a mai spus Flutur.

Flutur a prezentat şi răspunsul ministrului Dan Şova în care se arată că fondurile alocate pentru această investiţie în 2013 sunt de 75,2 milioane de lei, iar în condiţiile suspendării lucrărilor în iarna 2012-2013, estimarea pentru finalizarea lucrărilor este 5 octombrie 2013.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012.


Intră acum și în grupul de