Harsovschi: „Majorarea pretului gigacaloriei nu ofera garantia ca se da caldura pe 15 octombrie”


Intră acum și în grupul de

“Este inadmisibil faptul că după ce sucevenii au fost ţinuţi două săptămâni în frig, acum Termica să şantajeze populaţia şi Consiliul Local cu majorarea preţului la gigacalorie, şi nu cu oricât, ci cu peste 60%, în schimbul furnizării căldurii”, a declarat liderul grupului consilierilor PDL din deliberativul sucevean, Lucian Harşovschi, în avanpremiera şedinţei Consiliului Local de miercuri, în care se va supune spre aprobare majorarea la 445 a preţului gigacaloriei produse de Termica.

lucian harsovschi 2013

Harşovschi a arătat că reprezentanţii PDL din Consiliul Local al municipiului Suceava nu sunt de acord cu majorarea preţului gigacaloriei pentru populaţie şi nu se vor face părtaşi la un şantaj care s-ar putea transforma într-un obicei periculos al furnizorului de căldură. „Există pericolul ca în cazul în care Consiliul Local cedează acestui şantaj şi alţi furnizori de utilităţi publice să marşeze pe acest mod murdar de a negocia preţul. Şi oricum majorarea preţului gigacaloriei nu oferă garanţia că se dă căldură pe 15 octombrie”, a afirmat liderul grupului consilierilor PDL din CL Suceava.

El a arătat că democrat-liberalii sunt consternaţi de faptul că majoritatea USL din Consiliul Local abordează problema furnizării căldurii către populaţie abia după două săptămâni în care sucevenii au fost ţinuţi în frig. În opinia lui Harşovschi, aceasta denotă lipsa de preocupare şi viziune a USL. „Constatăm că s-a ales praful de mult trâmbiţata prioritizare  a problemelor sucevenilor. Surprinzător este faptul că o majoritate care se declară de sorginte social-democrată să cedeze la prima tentativă de şantaj a unui administrator judiciar care nu urmăreşte decât să-şi încaseze comisioanele de administrare, iar acestea vor fi din ce în ce mai mari odată cu creşterea preţului la gigacalorie. Putem să ne punem unele întrebări şi să devenim suspicioşi la uşurinţa cu care actuala putere USL din Consiliul Local acceptă majorarea preţului la gigacalorie”, a spus Harşovschi.

PDL consideră că acesta este primul test important pentru cei care în campania electorală au promis „lapte şi miere” iar acum când trebuie să rezolve o problemă, nu fac decât să împovoreze şi mai mult populaţia şi bugetul municipiului Suceava. Harşovschi a menţionat că în cazul în care USL-iştii din Consiliul Local va vota pentru majorarea preţului la gigacalorie PDL le va cere să spună de unde vor lua banii care vor trebui alocaţi în plus către Termica. „Dacă banii vor veni de la Guvern, salutăm această soluţie, dar dacă vor trebui suportaţi de către populaţia Sucevei, nu putem fi de acord cu această măsură pentru că nu suntem de acord cu încă o povară pusă pe umerii sucevenilor acum în prag de iarnă, o povară în plus faţă de numeroasele taxe şi impozite impuse de USL”, a adăugat liderul grupului PDL din Consiliul Local Suceava. Harşovschi a ţinut să sublinieze că PDL nu va vota în Consiliul Local decât proiectele care sunt în folosul sucevenilor, nu va ceda şantajelor şi va sancţiona de fiecare dată derapajele şi abuzurile puterii.


Intră acum și în grupul de