Balan: „Majoritatea din CL Suceava nu este capabila sa gaseasca solutii”


Intră acum și în grupul de

balan 2-2013

Conferinta de presa

Ioan Balan, presedintele PDL Suceava, deputat:

„In urma anuntului facut de Ion Lungu dupa alegerile locale ca intelege sa isi incheie activitatea politica, PDL Suceava va sustine in CL proiectele comune cu care am castigat in 2012 primaria Suceava.

Pentru celelalte proiecte, vom avea discutii si analize si de la caz la caz, vom decide cum vor vota, dar prioritar va fi cetateanul.

Consilierii PDL nu vor vota impotriva din principiu. Vom hotara in functie de situatie cum vom vota. Subiectul caldura, dupa o ora si jumatate de discutii, s-a dus spre o amanare a discutii.

Amanarea unei decizii e dezastruoasa. Mai avem putin si vom muta scolile si gradinitele cu tot cu profesori la Spitalul Judetean, ca acolo au centrala proprie.

Majoritatea din CL Suceava nu este capabila sa gaseasca solutii. Cerem categoric majoritatii USL din CL Suceava sa nu ceara solutii de la cei din opozitie. Este absurd. Ce o intereseaza pe mamica ce sta cu copilul in spital ca noi nu pute gasi solutii. Noi cei din PDL nu ne certam, ne facem treaba din opozitie, acolo unde ne-au trimis oamenii.

 USL a promis lapte si miere de dimineata pana seara. Sunt copii mici care sunt tinuti in frig si de vina sunt cei care au dat asigurari ca se va rezolva.

Am auzit propuneri in care ar trebui sa se intalneasca parlamentarii si sa discute. Avem majoritate in CL, care trebuie sa gaseasca solutii si daca nu pot, sa ceara sprijinul parlamentarilor. Nu de la parlamentarii din opozitie trebuie sa vina solutiile. Pe vremuri, cand era o problema, presedintele CJ Gheorghe Flutur pleca la Bucuresti si venea cu problema rezolvata. Principalii raspunzatori pentru situatia de azi e majoritatea USL.

Suceava are nevoie de caldura de 3 saptamani. Sper ca zapada sa nu ii ia prin surpindere pe cei din USL. Sa isi aminteasca de pe acum ca iarna nu e ca vara.”

Lucian Harsovschi, liderul grupului consilierilor PDL din CL Suceava:

„Mesajul nostru e clar: DA pentru furnizarea caldurii in Suceava. Ce s-a intamplat azi in CL este aberant. Majoritatea USL a cerut sa venim cu solutii. Au cerut o amanare pentru discutii vineri, ca dupa aia sa vina luni si sa mai treaca o saptamana. Afara sunt 6 grade ziua si noaptea sub zero. Noi, consilierii PDL sustinem pret neschimbat la populatie la gigacalorie. Cerem prefectului sa faca demersuri sa deblocheze situatia. Vrem caldura in caloriferele sucevenilor.”

Ioan Balan:  „Am avut dimineata o discutie cu dl Lungu si ingrijorarea noastra e ca se incearca o majorare care sa nu rezolve nimic. Asa rezolva USL problemele, cu noi si noi taxe. Nu e sedinta de Guvern fara o taxa noua. Sucevenii o duc greu si le e greu sa achite taxele si costurile vietii zilnice. Ce ar insemna costuri suplimentare? Vorbeau candva de un PDL iresponsabil si de strans cureaua. USL vine mult mai pervers si pune cate o taxa noua.

Libertatea politica a lui Lungu prin plecarea din PDL i-ar da dreptul sa zburde. Noi credem ca am avut o contributie importanta si l-am sustinut. Eu cred ca domnul primar va simti ca jocul politic pe care il face sub masca administratiei nu il va ajuta. A crezut ca face administratie la umbra USL si PDL va duce greul la greaua mostenire. Nu va fi asa. Noi cei de la PDL am ramas cu responsabilitatea anilor petrecuti cu Lungu in administratie. De fiecare data cand am discutat cu Ion Lungu, am gasit solutii constructive pe care le-am sustinut. Pana azi, nu avenit cu propuneri de alt fel. Viata ne va demonstra daca va fi asa si in cotinuare.”


Intră acum și în grupul de