Balan: Noi ne facem treaba de opozitie, solutiile sunt la USL care promiteau lapte si miere si la miezul noptii

Preşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a cerut majorităţii USL din Consiliul Local Suceava să găsească soluţii pentru reluarea furnizării încălzirii în municipiul Suceava.

Bălan a declarat într-o conferinţă de presă că soluţiile nu pot fi găsite decât de majoritatea din CL Suceava, care aparţine USL, în timp ce PDL îşi face treaba de partid de opoziţie. „Au fost aleşi care promiteau toată ziua, de dimineaţa până seara şi în miez de noapte că va curge lapte şi miere. Obligaţia USL este să asigure condiţii minimale de viaţă. Nu vorbesc de condiţii de trai, măcar să le asigure pe cele de viaţă”, a spus Bălan.

ioan balan 3

El consideră că vinovaţi de situaţia actuală sunt cei care au dat asigurări că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte asigurarea încălzirii în municipiu şi a avertizat autorităţile locale că vine iarna şi trebuie să se pregătească.

Preşedintele democrat liberalilor suceveni a subliniat că nu este posibil ca USL să vină în Consiliul Local cu un discurs de opoziţie şi să ceară soluţii din partea opoziţiei actuale.

Ioan Bălan a solicitat USL să găsească soluţiile pentru ca sucevenilor să li se furnizeze căldură în apartamente şi că amânarea dezbaterilor, aşa cum a făcut USL, nu ajută copiilor, care în loc să meargă la şcoală sau grădiniţă ajung la spital din cauză că se îmbolnăvesc.

Preşedintele PDL Suceava a menţionat că a discutat cu primarul Ion Lungu această problemă şi că este îngrijorat că se încearcă o majorare a preţului gigacaloriei care însă nu va rezolva nimic. „O nouă metodă a USL este să rezolve probleme prin introducerea de noi taxe”, a spus Bălan.

El a mai arătat că PDL va achiesa la orice soluţie care să permită furnizarea de căldură în municipiu.