Ioan Balan: PDL nu-i va acorda „libertatea politică” primarului Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, este în continuare membru PDL chiar dacă de peste un an acesta susţine că se ocupă doar de administraţie şi nu de politică şi a demisionat din toate funcţiile din partid. Declaraţia a fost făcută miercuri de preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, care a ţinut să precizeze, într-o conferinţă de presă, că PDL nu-i va acorda „libertatea politică” primarului Ion Lungu chiar dacă acesta încearcă să facă administraţie „la umbra USL”. „Libertatea politică a primarului Ion Lungu i-ar crea posibilitatea să zburde. Considerăm că am avut şi noi o contribuţie la alegerea lui şi nu considerăm să-i facem cadou libertatea politică”, a spus preşedintele PDL Suceava, care consideră că Lungu face „un joc politic” care nu-i va aduce însă puncte.

balan..ioan

Liderul democrat-liberalilor suceveni a arătat că Ion Lungu a crezut că „va face administraţie la umbra USL”, iar doar PDL va trebui să preia „greaua moştenire” şi crede că responsabilitatea pentru anii petrecuţi împreună de Lungu şi PDL să fie decontaţi împreună.

Ioan Bălan a mai declarat că în CL Suceava, consilierii PDL vor vota doar proiectele iniţiate de primar şi care sunt în programul politic cu care au candidat împreună la alegerile din 2012. „Chiar dacă primarul a declarat că îşi încheie activitatea politică să se ocupe de administraţie, PDL Suceava va face politică în continuare prin cei zece consilieri locali. Vom susţine proiectele comune prin care am câştigat împreună, iar pentru celelalte proiecte vom avea analize şi concluzii”, a conchis Ioan Bălan.

 Ion Lungu este primar al municipiului Suceava din anul 2004 când a fost ales din partea PNL, iar în 2008 şi 2012 a fost reales candidând din partea PDL. După alegerile din 2012, Ion Lungu a anunţat că renunţă la activitatea politică şi că se va ocupa exclusiv de administraţie şi a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava şi din cea de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL Suceava, dar nu şi din partid întrucât risca să piardă funcţia de primar.


Intră acum și în grupul de