Liderul PNL Suceava sustine ca relatia primarului PDL Ion Lungu cu PSD este „extraordinara”


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu

Băişanu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că relaţia primarului PDL Ion Lungu cu PSD este „extraordinară” după alegerile locale din 2012, când el a pierdut alegerile în faţa lui Ion Lungu în urma unor jocuri politicianiste. „Am pierdut  Primăria din cauza unor jocuri politicianiste la un moment dat. De la acel moment, e relaţia extraordinara a lui Lungu cu PSD Suceava”, a spus Băişanu.

Întrebat dacă regretă că a fost susţinut public de primarul Ion Lungu în campania electorală pentru alegerile parlamentare, acesta a spus că declaraţia de susţinere a primarului nu s-a concretizat în fapt. „Vă spun că o declaraţie a lui Lungu că mă susţine în campanie pentru deputat nu înseamnă că a şi făcut-o”, a spus Băişanu.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat într-o conferinţă de presă că relaţia PSD cu Ion Lungu este instituţională. El a arătat că singura situaţie de colaborare a fost când s-a soluţionat problema disponibilizaţilor de la Termica SA care nu aveau bani de salarii compensatorii din cauză că „cineva” din Termica a decis să cumpere certificate CO2. „Nu ştiu ce vrea sa spună domnul Băişanu despre o relaţie specială a noastră cu Ion Lungu. Câtă vreme domnul Lungu nu a susţinut nici un candidat PSD, nu suntem în situaţia de a da explicaţii”, a spus Donţu.

Senatorul PSD a precizat doar că venirea pe scenă a lui Ion Lungu la lansarea candidaturii lui Băişanu în campania pentru alegerile parlamentare a fost o surpriză pentru PSD.  „Nu vreau să mai comentez ce tip de surpriză a fost”, a mai declarat Donţu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, membru PDL, a declarat după alegerile locale din 2012 că se va ocupa doar de administraţie şi nu va mai face politică. El a fost criticat, miercuri, de liderul organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, care l-a acuzat că face jocuri politice „la umbra USL”, dar că nu va fi exclus din partid pentru că nu doreşte ca Ion Lungu să aibă libertatea politică de a „zburda” unde doreşte, ci să-şi asume împreună cu PDL rezultatele administraţiei locale.


Intră acum și în grupul de