Florin Sinescu, prefectul de Suceava: La modernizarea DN 29 Suceava-Botoşani lucrează peste o sută de utilaje


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunţat, vineri, că la o săptămână de la demararea execuţiei la drumul naţional ce leagă judeţele Suceava si Botoşani lucrările se derulează deja pe raza judeţului Suceava şi că sunt angrenate peste o sută de utilaje.DN 29 Suceava Botosani lucrari

Precizările prefectului intervin după ce deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan, a declarat joi într-o conferinţă de presă, că firma de construcţii care modernizează drumul a încercat „să ne ia de proşti” şi că a făcut doar un exerciţiu de forţă la inaugurare, pentru că a venit premierul Victor Ponta şi că acum lucrează cu numărul necesar de utilaje, care sunt mult mai puţine.

Într-un comunicat de presă, prefectul de Suceava face mai multe precizări privind lucrările de modernizare la DN 29, arătând că acesta are o lungime ce urmează a fi reabilitată de 39+071 km fiind totodată clasificat şi ca drum european E58.

„Obiectivul de investiţii de modernizare a fost promovat din necesitatea creşterii capacităţii portante a structurii rutiere, a capacităţii de circulaţie ca urmare a prevederii benzilor pentru vehicule lente care să corespundă nevoilor de trafic actuale. Ultima modernizare a avut loc în perioada anilor 1964 – 1966, structura rutieră fiind alcătuită din îmbrăcăminţi asfaltice uşoare pe fundaţie de balast sau din mixturi asfaltice”, se arată în comunicat.

Totodată, se mai menţionează că principalele caracteristici ale investiţiei cuprind reabilitarea unui număr de 12 poduri, realizarea a 29 de podeţe noi şi reabilitarea a 4 vechi, realizarea a 135 intersecţii cu drumuri clasificate şi neclasificate, realizarea a 31 de parcări adiacente drumului, 7 staţii de autobuz , o trecere la nivel cu calea ferată şi evident refacerea covorului asfaltic pe toata lungimea. Lăţimea platformei va avea 9m şi partea carosabila va măsura 7m.florin sinescu3

În documentul citat se mai arată că potrivit constructorului, în acest an vor fi finalizate, până la venirea frigului, pe toata distanţa Suceava – Botoşani, lucrările de lărgire a drumului urmând ca la începutul anului 2014 să demareze lucrările ce nu pot fi executate pe perioada sezonului rece.

Valoarea totală a investiţiei este de 157.648.000 lei fiind asigurată din bugetul de stat prin Compania Naţională de Autostrăzi Şi Drumuri Naţionale, lucrările urmând  a fi finalizate în 2014.

Pentru anul 2013 suma alocată este de 300.000 lei necesară şi suficientă pentru lucrările programate a fi executate în acest an.

În acest moment se lucrează, conform constructorului, pe mai multe tronsoane cu un număr de 8 buldo-excavatoare, 9 excavatoare, 4 maşini prelucrare acostament, 20 de cilindri compactori, 70 de auto-basculante şi încă o serie de utilaje de suport tehnic, toate acestea deservite de aproximativ 100 de angajaţi.

„Principalele tronsoane în lucru ce vizează definitivarea lucrărilor de lărgire a carosabilului se afla deja de ieri în judeţul nostru. Am asigurat împreună cu primarii din localităţile riverane drumului spaţii pentru organizările de şantier şi parcurile auto.  Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite, rog conducătorii auto să circule preventiv adaptând viteza de deplasare la condiţiile de trafic, să ţină cont de indicatoarele prezente în zonă şi de indicaţiile venite de la agenţii care dirijează circulaţia” a declarat prefectul judeţului Suceava Florin Sinescu.ioan balan 2

Deputatul Ioan Bălan a spus că a declara că înţeles că e de „bonton” ca firma care face lucrările să arate o forţă deosebită, prezentând sute de utilaje şi camioane încărcate cu agregate care nu aveau unde să le folosească.  „Ei erau cu drumul în lucru. Nu blochezi un drum de la Dumbrăveni la Botoşani. A fost o demonstraţie de forţă din partea proprietarului şi atât. Mă deranjează faptul că ne-au luat de proşti. Au venit să facă expoziţie cu materiale de construcţie şi utilaje”, a spus deputatul PDL.


Intră acum și în grupul de