Ioan Balan catre Victor Ponta: Faceti un experiment si veniti cu masina la Suceava ca sa intelegeti de ce e nevoie de cursa Tarom Bucuresti-Suceava

Preşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a făcut, duminică, un nou apel premierului Victor Ponta să intervină pentru ca Tarom să nu suspende din 27 octombrie cursa Bucureşti-Suceava.

“Săptămâna aceasta e una dintre cele mai negre pentru Suceava, pentru Bucovina”, a spus Bălan care consideră că premierul Victor Ponta poate interveni să nu fie suspendată cursa Tarom Bucureşti-Suceava.

El a subliniat că Suceava şi Bucovina se bazează pe mai mulţi piloni, iar unul dintre aceşti piloni este aeroportul.

“Unul dintre pilonii principali este aeroportul, dar văd astăzi cum un vajnic flăcău cu drujba în mână e pregătit să-l taie. Domnule Ponta, lăsaţi Suceava în Europa!”, a spus Bălan.

ioan balan 1

Liderul democrat liberal sucevean i-a cerut premierului să facă un experiment pentru a vedea utilitatea cursei Tarom Bucureşti Suceava.

„Să faceţi cel mai simplu experiment. Vă aşezaţi pe locul din dreapta, cel rezervat copilotului, într-o maşină condusă de doamna ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu şi plecaţi din faţa Palatului Victoria, din Bucureşti, respectând toate normele de circulaţie, inclusiv noul Cod Rutier şi să ajungeţi până la Suceava. Am convingerea că ajuns în clădirea Palatului Administrativ veţi pune mâna pe T.O. (telefonul operativ n.r.) şi veţi rezolva problema cursei Suceava-Bucureşti”, a spus Ioan Bălan.

El a subliniat că acest apel nu este o chestiune politică mai ales că ştie cât de mult se zbate administraţia judeţului în a menţine această cursă.

„Acum doi ani apăreaţi la televizor şi declaraţi că ce strică PDL, când veţi veni la guvernare, veţi repara tot. E momentul să spunem că ce strică Victor Ponta cu guvernul lui, noi dacă venim din nou la guvernare, reparăm tot”, a mai declarat Ioan Bălan.

Liderul PDL Suceava a declarat şi joi că suspendarea cursei Tarom spre Suceava prevăzută în orarul de iarnă nu are legătură cu eficienţa şi a arătat că această cursă este solicitată de pasageri. „Încercaţi să faceţi o rezervare acum pentru zilele următoare şi veţi vedea că nu este nici un loc liber. Dacă nu e economică, motivaţia poate fi doar politică”, a spus Bălan, care deţine şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PDL.

 

Parlamentarul democrat-liberal a apreciat că Aeroportul Suceava, care se modernizează prin POS-T, „e o mireasă căreia îi pregătim zestre, dar nu îi găsim flăcău”.

 

El a arătat că degeaba Consiliul Judeţean Suceava se implică şi face investiţii cerute de compania Tarom până când se va încheia proiectul de modernizare întrucât soluţia este doar la Guvern. „Văd că soluţia nu poate veni de la Consiliul Judeţean, ci de la Guvern”, a conchis Bălan.

aeroportul salcea 2

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că Tarom riscă să nu mai fie o ţintă pentru autorităţile sucevene dacă această companie va suspenda pe perioada iernii cursele spre Suceava, arătând că vor fi găsite firme private care să opereze de pe aeroportul sucevean.

 

El a subliniat că în 22 august preşedintele executiv al Tarom, Christian Heinzmann, a informat conducerea aeroportului sucevean că Tarom va continua să opereze cursele şi în perioada de iarnă, după ce CJ Suceava anunţase că achiziţionează un degivror nou.

 

 

Preşedintele CJ Suceava a arătat că a fost stabilită firma care va livra degivrorul şi că se lucrează şi la o variantă de montare a unui sistem de balizaj care poate ajuta aeronavele să aterizeze la Suceava pe timp de ceaţă, până la montarea definitivă a sistemului de balizaj prevăzut prin proiectul de modernizare, care însă nu este la fel de modern ca acela care va fi montat definitiv anul viitor.

 avion, pt stire Blue Air

El a arătat că dacă Tarom renunţă totuşi la cursele din această iarnă, va fi pus în aplicare un plan “B”, care presupune continuarea în forţă a lucrărilor de modernizare realizate printr-un proiect cu finanţare europeană. “Intrăm foarte puternic pe timp de iarnă în lucrări. Practic, demolăm toata pista şi în primăvară turnăm asfaltul elastic şi vom finaliza mai repede proiectul”, a afirmat Nechifor.

 

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că dacă Tarom nu reuşeşte să rămână cu aceste curse pe Aeroportul Suceava vor fi căutate alte variante. “Sigur vom găsi companii private care să facă zboruri de pe Suceava dacă Tarom aşa înţelege să discute un proiect de interes naţional. Va beneficia de un tratament egal în faţa competitorilor săi”, a conchis Nechifor.