Banicioiu la Congresul TSD:Surpriza anului 2012 a venit de la tineri precum Catalin Nechifor


Intră acum și în grupul de

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, lider al TSD până la Congresul TSD de sâmbătă, le-a transmis celor care vor conduce organizaţia tinerilor social-democraţi că tinerii sunt cei care au produs cele mai multe surprize electorale în ultima perioadă.

TSD

El a enumerat printre realizările TSD victoria lui Cătălin Nechifor la alegerile pentru preşedinţia CJ Suceava.

În discursul său, președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a mulțumit Tineretului Social Democrat pentru inițiativă și implicare după care a lansat  îndemnul de a avea  în vedere trei obiective semnificative.

„Anul 2012 a fost anul victoriei și vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, vreau să fiți pregătiți pentru că la anul avem alegeri europarlamentare, avem alegeri prezidențiale. Vreau să vă rog să fiți la fel de prezenți și să aveți in vedere trei obiective: să fiți sprijin în campanii, să promovați oameni tineri pentru că puterea actuală a Partidului Social Democrat se bazează pe această generație, pe care am reușit să o promovăm pe funcții fie locale, fie parlamentare, fie guvernamentale, vorbesc aici de o generație în ansamblul ei. Un al treilea obiectiv este promovarea ideilor, care sunt destul de îndrăznețe în acest moment, trebuie să vă gândiți mai mult la relațiile internaționale, la comunicarea cu celelalte organizații de tineret ale altor formațiuni politice, trebuie să veniți cu idei care sunt considerate uneori prea avangardiste pe care partidul nu este pregătit să le promoveze, însă mai devreme sau mai târziu, tot se vor impune ca idei de progres pentru țară”, a declarat Premierul Victor Ponta în cadrul Congresului TSD.

Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, a făcut bilanțul mandatului său de Președinte al Tineretului Social Democrat.

„Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea și susținerea dumneavoastră pe care mi-ați acordat-o în toți acești ani! De când am preluat conducerea TSD, am avut ocazia să mă bucur de o echipă dinamică și unită, formată din tineri ambițioși, pregătiți pentru politica europeană. Am reușit să avem aici președinți de Consilii Județene, surpriza anului 2012 a venit de la tineri, Cătălin Ioan Nechifor – Președintele Consiliului Județean Suceava, Radu Moldovan – Președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Adrian Gâdea  – Președintele Consiliului Județean Teleorman și mulți, mulți alții. Cele mai bune rezultate le-au avut tinerii și la parlamentare.” – a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu.

Prin votul exprimat pentru Legea Voluntariatului, Fondurile europene – o soluție pentru tineri, Pregătirea Generației TSD 2016! și Ghidul meseriilor de viitor, Organizația Județeană a Tineretului Social Democrat Suceava și-a asumat datoria de a se implica în viața tinerilor, lupta împotriva constrângerilor sociale care îi împiedică pe tineri să se afirme și crearea unei comunități a prietenilor, a egalității, libertății și diversității.

În cadrul Congresului TSD au avut loc alegeri pentru funcția de Președinte TSD care a fost ocupată cu unanimitate de voturi de către deputatul Mihai Sturzu, pentru funcția de Președinte Executiv care a fost ocupată de  Ioana Cazacu, membră în Consiliul Național TSD, iar funția de Secretar Executiv a fost preluată cu unanimitate de voturi de către viceprimarul Sectorului 6, București, Gabriel Petrea.  S-au mai organizat alegeri pentru Biroul Național al Tineretului Social Democrat.

În cadrul evenimentului TSD, organizat la Brașov, delegaţia Suceava a TSD a numărat  44 de delegați.

În cadrul Consiliului Național a Tineretului Social Democrat, Organizația Județeană a TSD Suceava este reprezentată de: Președintele TSD, Alexandru Solcan, Secretar Ciprian Negruțu, Trezorier Sava Alexandru, Vicepreședinții: Fediuc Cătălin, Ionuț Brădățan, Mihoc Alexandru, Cozian Claudiu, membri: Mandiuc Ondina și Mateiciuc Mihai, fiind aleși cu unanimitate de voturi.


Intră acum și în grupul de