Acasă Politica Candidatii PDL la presedintia Romaniei si-au prezentat proiectele la Suceava

Candidatii PDL la presedintia Romaniei si-au prezentat proiectele la Suceava


Intră acum și în grupul de

 Candidaţii Partidului Democrat Liberal înscrişi în cursa pentru a obţine nominalizarea partidului pentru a candida la funcţia de preşedinte al României, Simona Creţu, Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu, au prezentat, joi după amiaza, celor 230 de membri ai Colegiului de Coordonare Judeţean al PDL Suceava programele lor.

 Prezent la această prezentare de proiecte, secretarul general al PDL, preşedintele PDL Suceava Gheorghe Flutur, a apreciat că această competiţie în partid este „un exerciţiu curajos şi democratic al PDL”.



candidati PDL la Suceava

 Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a arătat în discursul său că vrea ca în această competiţie să arate ce înseamnă valorile de dreapta şi succesul atunci când sunt folosite valorile de dreapta. „Proiectul meu pleacă de la valorile de dreapta, de la dorinţa de unificare a dreptei”, a spus Falcă. El a subliniat că România a avut două mari proiecte, ambele atinse, aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană, dar că aceste două proiecte sunt proiecte „de afară bune”, dar că România nu a avut propriul proiect de ţară.

 Falcă a arătat că direcţiile proiectului său sunt axate pe cetăţeni şi familie, de la care trebuie să plece programele de guvernare. El a mai declarat că are puterea să nu vorbească de adversarii de la guvernare, ci de valori. „Astăzi, toţi am putea vorbi anti-USL sau anti-Ponta, dar vreau să capacităm, nu pe cei care sunteţi deja anti-USL sau anti-Ponta, ci să-i capacităm pe oamenii de dreapta. Acesta este proiectul meu. Dreapta unită şi capacitată!”, a spus Gheorghe Falcă.

 La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a răspuns în discursul său lui Falcă, explicând că este obligat să se lupte în această perioadă cu guvernarea USL care a ajuns la putere prin minciună, promiţând locuri de muncă, bani mai mulţi în buzunarul cetăţeanului, dar şi minţind în proiecte fundamentale cum sunt gazele de şist. „Astăzi, liderii USL discută despre mărirea din nou a impozitelor pentru că au fost incapabili să pornească economia”, a spus Predoiu.

 El a mai declarat că se poate vorbi mult despre cum ar fi să fie bine, sau pe bază de valori, dar însă viaţa e dură. „Până ajungem acolo, cu tot respectul, trebuie astăzi să ne batem cu USL. De asta sunt aici în primul rând. Până să ajungem acolo când, da, trebuie să ne impunem propria viziune şi trebuie să o impunem convingând oamenii, nu dictând de sus în jos”, a spus Predoiu. El a arătat că PDL este un partid pe un drum bun şi a început o relansare solidă şi că după ce în urmă cu câteva luni se afla în sondaje la 14 la sută, în scădere, se află acum la 19 la sută, cu tendinţă de creştere, iar toate prognozele arată că până la alegerile europarlamentare se va apropia de 25 la sută. „În fiecare zi trebuie să ne batem cu USL. Nici un pas înapoi, tot timpul înainte, pentru că victoria ne stă în mână”, a spus Predoiu.

 Prim-vicepreşedintele PDL a subliniat că, sub puterea USL statul se comportă abuziv şi a adăugat că guvernarea USL nu poate aduce nimic bun şi că încearcă „să stoarcă” şi mai mulţi bani de la o economie vlăguită. Predoiu consideră că relaţia dintre stat şi cetăţean trebuie refăcută pentru că este nevoie de respect reciproc, iar preşedintele ţării ce va fi ales din 2014 va trebuie să se implice în refacerea acestei relaţii.

 El consideră că va trebui stabilită şi o strategie naţională pe 10-15 ani pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii pentru că economia nu înseamnă marile companii, ci înseamnă orice întreprinzător care creează un loc de muncă. „România are tot ce-i trebuie pentru a deveni un stat mult mai respectat decât este în prezent cu cetăţeni care să beneficieze de bunăstare”, subliniind că trebuie corectat dezechilibrul dintre România şi vestul Europei. El le-a spus membrilor PDL Suceava că partidul va putea câştiga alegerile europarlamentarele „pe dreapta”, alegerile prezidenţiale şi viitoarele alegeri parlamentare.

 Consilierul general al Capitalei, Simona Creţu, nu a captat membrii democrat-liberali prezenţi întrucât a avut un discurs neclar.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version