Flutur: „Sunt consternat de atitudinea unui ministru care intra in polemica politica”


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL de Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că este consternat de răspunsul pe care l-a primit la interpelarea adresată ministrului delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, privind finalizarea investiţiei pârtiei de schi de pe Masivul Rărău din municipiul Câmpulung Moldovenesc. „Sunt consternat de atitudinea unui ministru care intră în polemică politică.  Nu acesta e rolul unui ministru în faţa Parlamentului”, a spus Flutur.

flutur 6

El a arătat că ministrul recunoaşte că 80 la sută din lucrări au fost realizate şi că finanţările au fost asigurate de guvernările precedente şi că de când a preluat ministerul nu a făcut nici o plată şi că sunt şi restanţe la plată.

În răspunsul la interpelarea adresată de senatorul Gheorghe Flutur, ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, arată că „este cel puţin de neînţeles faptul că în prezent vă preocupă atât de mult situaţia domeniului schiabil din circumscripţia dumneavoastră electorală, dar nu aţi manifestat acelaşi interes pe timpul guvernării care a demarat aceste lucrări pentru asigurarea unei finanţări suficiente pentru finalizarea lucrărilor”.

Ea adaugă că lucrările au fost începute în guvernări anterioare fără a avea asigurată în paralel acoperirea bugetară alocată finalizării acestora, iar toate primăriile au început licitaţiile fără a avea siguranţa că vor putea acoperi cheltuielile, iar în prezent se află în imposibilitate de plată şi cu proiectele de infrastructură incomplete. ”Situaţia actuală se datorează faptului că au fost acceptate investiţii punctuale la insistenţele primarilor care au dorit în mod electoral să-şi asigure capital de imagine neţinând cont în demersurile lor de condiţiile geografice şi antropice. Astfel am ajuns astăzi la trista situaţie de a avea pârtii în România aproape egale la număr cu kilometrii acestora”, menţionează Grapini.

În ceea ce priveşte investiţia de pe Masivul Rarău, Grapini recunoaşte că a fost realizat în proporţie de 80 la sută, iar fostul Minister al Dezvoltării şi Turismului a achitat în perioada 2009-2012, 44,4 de milioane de lei din valoarea investiţiei care este de 106,7 milioane de lei.

grapini, nechifor, bereanu

Totodată, ministrul precizează că CL Câmpulung Moldovenesc a depus în 2012 facturi pentru lucrări executate în sumă de 7 milioane de lei care nu au putut fi decontate din cauza reducerii bugetului ANT. „Ţinând cont de gradul avansat de realizare a proiectului, circa 80% şi de potenţialul turistic al zonei, Departamentul pentru IMM, Mediul de afaceri şi Turism intenţionează să continue sprijinirea financiară a proiectului, dar acest lucru este condiţionat de alocările financiare de la bugetul de stat”, se mai arată în document. Maria Grapini menţionează că a solicitat ca la rectificarea bugetară să fie alocate fonduri pentru continuarea proiectului, dar Ministerul de Finanţe nu a fost de acord.

De precizat este că în luna iunie a anului curent, ministrul Maria Grapini răspundea unei interpelări adresate de senatorul PSD Neculai Bereanu pe aceeaşi temă. În acest răspuns, Grapini preciza aceleaşi date tehnice şi că va întreprinde demersuri pentru alocarea de fonduri, dar făcea referire şi la nevoia modernizării drumului de 5 kilometri de acces la această pârtie din care 2 kilometri sunt deja reabilitaţi de CL Câmpulung Moldovenesc.

 În răspunsul adresat senatorului PSD, Maria Grapini îşi exprimă speranţa că a adus toate lămuririle necesare şi îl asigura că îi va răspunde în termen la orice altă solicitare.


Intră acum și în grupul de