La Liga Alesilor Locali din PSD, social-democratii suceveni au avertizat in legatura cu modul in care se va aplica descentralizarea


Intră acum și în grupul de

Aleşii locali PSD Suceava, care au participat, în week-end, la lucrările Ligii Aleşilor Locali din PSD au anunţat că sprijină proiectul legii descentralizării, dar că atrag atenţia asupra modului în care se va realiza acest proces.

Potrivit unui comunicat al PSD Suceava, organizația județeană a Partidului Social Democrat Suceava a luat parte, cu o delegație importantă, la lucrările Consiliului Național al Partidului Social Democrat desfășurate în week-end, în București la Palatul Parlamentului și la Sala Palatului. Din delegație au făcut parte pe lângă cei 27 de membri în Consiliul Național al PSD și un număr 30 de invitați.

 

Lucrările Consiliului Național PSD a fost precedate vineri de cea de-a III-a ediție a „Atelierelor Viitorului”. Scopul acestor ateliere este de a operaționaliza, prin dezbateri deschise, găsirea de soluții concrete pentru provocările sociale existente: combaterea excluziunii sociale, reducerea decalajelor între oameni, creșterea economică, crearea locurilor de muncă și relansarea României.

Tema centrală a dezbaterilor din această ediție a „Atelierelor Viitorului” s-a concentrat pe găsirea de soluții pentru asigurarea condițiilor necesare pentru ca românul din 2018, la un secol de la constituirea României moderne, să fie cât mai aproape de nivelul Occidentului.

CN PSD 2

„Trebuie să explicăm clar oamenilor care este poziția noastră față de rolul statului în societatea românescă modernă, care sunt funcțiile și responsabilitățile sale. Nu putem ignora reproșurile cetățenilor la adresa statului, care se referă la slăbiciunea sa, la ineficiența sa, la proasta gestionare a banilor publici, la birocrație și la corupție, la funcționarea lui în folos privat, nu public. Buna guvernare înseamnă și reformarea statului, dar nu prin dispariția lui, ci prin adaptarea lui la nevoile și așteptările românilor și prin întărirea lui. Statul român trebuie să rămână un stat social, dacă vrem să respectăm prevederile Constituției!” a declarat Președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta.

În cea de-a doua jumătate a zilei de vineri,  a avut loc Liga Aleșilor Locali a Partidului Social Democrat având tema pricipală proiectul privind descentralizarea ce urmează a fi promovat de către guvern. Președintele PSD Suceava și aleșii locali suceveni prezenți la acest eveniment au transmis un semnal de sprijin dar în același timp au transmis și un semn de alarmă pentru modul cum va fi aplicat acest proiect.

 


Intră acum și în grupul de