Baisanu: „La Suceava, PSD-PDL functioneaza extraordinar”


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni s-au opus transferului serviciului de transport și distribuție a energiei termice de la Termica SA către un alt operator întrucât consideră că o asemenea situație va determina creșterea facturilor către populație în condițiile în care rețelele principale și secundare înregistrează pierderi consistente, apreciate la 5 milioane de lei pe an.

baisanu

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a explicat, într-o conferinţă de presă că liberalii suceveni au cerut expertiză externă independentă care să evalueze stadiul rețelelor, nivelul real al pierderilor și un program de reabilitare a sistemului.

Cu toate acestea, în Consiliul local Suceava s-a decis, joi, cu votul consilierilor PSD și PDL, concesionarea serviciului de transport și distribuție către un operator privat care urmează să fie stabilit în urma unei licitații.

În aceste condiții, liderul PNL Suceava a acuzat PSD că s-a aliat cu PDL, partidul care s-a aflat la conducere municipiului în perioada 2008-2012 când Termica SA a fost dusă spre faliment. ”S-a văzut că în Consiliul local Suceava lucrurile stau altfel decât ne așteptam. E o altă alianță, pe șmecherie, pe banul public, pe astuparea neregulilor și a hoției, alianța PSD-PDL, ceea ce ne îngrijorează. Vom regândi raportul alianței PSD-PNL, nu în mod general, ci punctual”, a spus Băișanu.

El consideră că PSD a votat ”o măgărie” alături PDL, ”de cei care au băgat Termica în faliment”, subliniind că la Suceava, ”PSD-PDL funcționează extraordinar”.

Liderul PNL Suceava a spus că urmează să solicite o întâlnire  conducerii USL Suceava arătând că ”s-au întâmplat prea multe”, fiind un șir de situații în care PSD nu a acționat în spiritul alianței. ”Vreau să vedem dacă USL mai funcționează la Suceava”, a spus Băișanu, care a adăugat că a observat că PDL nu este un partid de dreapta și că a fost întotdeauna de stânga și că acum vede că există o situație deosebită în care ”frații de sânge se întâlnesc”.

Pe de altă parte, președintele organizației municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donțu, a declarat că nu înțelege supărarea liderului PNL Suceava, în condițiile în care în CL Suceava ”s-a votat administrativ”, o soluție a unei probleme analizate de mai multe săptămâni de grupurile de consilieri PSD, PNL și PDL. ”Toți am convenit scoaterea la licitație a acestui serviciu unde poate să participe oricine. Soluția PSD este înființarea unei societăți a Primăriei care să gestioneze activitatea de transport și distribuție”, a spus Donțu.

ovidiu dontu

El consideră că necesitatea acestei licitații este urmarea cererii administratorului judiciar al Termica SA care solicită, în termeni ultimativi, predarea serviciului de distribuție și transport a agentului termic. ”Grupurile PSD și PNL s-au înțeles. Nu înțeleg de ce este atâta scandal când e vorba de o licitație și nu de încredințare directă. Personal, mă aşteptam ca CL să voteze în unanimitate. Miza acestei ieşiri este faptul că se doreşte, de către Termica, obţinerea de bani, prin orice formă s-ar face asta, de la Primarie, direct de la cetăţeni, pentru a face plata din urmă a creditorilor, a datoriilor realizate acolo prin management defectuos. Nu suntem de acord cu aşa ceva. Licitaţia este o formă corectă de concurenţă şi este o soluţie liberală”, a conchis Ovidiu Donțu.


Intră acum și în grupul de