Balan: Pe 1 Decembrie, vom lansa o mie de lampioane pe cerul Sucevei


Intră acum și în grupul de

balan 1-2013Conferinta de presa

Ioan Balan, presedintele Organizatiei Municipale a PDL Suceava, deputat de Suceava:

„Organizatia municipala a PDL va avea mai multe actiuni în următoarea perioadă, printre care patru mai importante. Pe 28 noiembrie, la ora 17, la sediu, vom avea o actiune cu tinerii din organizatie, cu cateva grupe de la gradinite si un concert de colinde si vom aprinde luminitele din bradul de Craciun de la sediu. Pe 1 decembrie, ne propunem ca in centrul Sucevei sa umplem cu lumina  1.000 de lampioane, pe care le vom lansa pe cerul Sucevei. Organizatia de Femei a PDL va veni cu dulciuri pentru copii si suceveni.

Pe 5 decembrie, la Burdujeni, in zona sediului PDL, va fi amplasata o scena, unde copiii vor sustine un concert de colinde si toti copiii prezenti la ora 16, vor primi cate un cadou de la noi. Pe 6 decembrie, vom avea un concert de colinde, cu grupe de la gradinite si de la scoli. Vor fi si tineri de la Seminarul Ortodox la sediul din Centru.

Ii felicit in mod special pe cei care au gandit si actiuni culturale pentru Ziua Bucovinei. Din pacate, avem si cateva lucruri care ne provoaca supararea. Anuntul facut de Ucraina ca inceteaza negocierile de aderare a frant speranta intregirii Bucovinei din Nord. Multa lume e suparata din acest motiv si multi isi puneau sperante in proiectul de Europa largita.

USL de azi nu da nici o importanta proiectului Regiunea Bucovina cu capitala la Suceava. Ni s-au creat sperante desarte la cel mai inalt nivel. Veneau cei de la varful politicii in campanie electorala si spuneau ca au radacini prin Bucovina si ca vor face ceva pentru Bucovina. USL are 70 % din Parlament, dar nu face nimeni nimic din punt de vedere decizional. Ma intristeaza acest lucru.

Bucovina lipseste cu desavarsire la nivel de promovare si reclama. Cu cativa ani in urma, se vorbea de Bucovina ca de o atractie turistica importanta. Ne bateam pentru locul 1, iar acum suntem in pluton si daca mai mergem asa, o sa ajungem la coada lui. Ne intristeaza si lipsa unor evenimente de anvergura la nivel national. Sper ca la anul, sa ne bucuram ca Ucraina va continua negocierile cu UE. Vad ca UE e deschisa si doar Ucraina va trebui sa decida daca vrea sa fie alaturi de UE.

Mai cred ca la anul, macar din ratiuni electorale, vom fi capabili sa facem mai mult decat a ne bucura intre noi si a face cunoscuta Bucovina.  A fi bucovinean nu inseamna sa apartii unui partid sau altuia. Toti suntem datori sa ne aducem aportul in promovarea Bucovinei. Trebuie o coerenta in privinta derularii programelor care sustin si promoveaza Bucovina. E o datorie pentru cei care conduc judetul ca Bucovina sa fie acolo unde ii este locul.

Pentru alegerile de sambata, la Suceava vor fi prezenti Blaga, Predoiu, Stolojan si Negoita. Si-a anuntat participarea si presedintele Organizatiei PDL din Molodova. Sambata, se va alege presedintele si BPJ al PDL Suceava pe urmatorii 4 ani. Va fi o dare de seama si o prezentare. La presedintia PDL Suceava, candidează doar Gheorghe FLutur. La funcţia de prim-vicepresedinte candideaza Onofrei si Balan.

In 2016, situatia nu va mai fi aceeasi ca in 2012 si nici un partid nu se va mai intalni cu ce s-a intalnit USL in 2012. Sunt oameni care si daca se duceau sa candideze singuri, ieseau pe locul 2. Obiectivul meu e Primaria Suceava si majoritatea in CL. Pentru judet, vom vedea proiectul lui Flutur.”


Intră acum și în grupul de