Vasile Blaga: USL s-a dovedit a fi cea mai toxică alianță politică de după 1990


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că din punctul său de vedere USL s-a dovedit până acum a fi  ”cea mai toxică alianţă politică de după 1990” și a explicat că în momentul de față uniunea este măcinată de lupte interne pentru supremaţie şi pentru bani.

Vasile Blaga a fost prezent la finele săptămânii trecute, la Suceava, unde a participat la sedința Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL, ocazie cu care a fost reales in functia de presedinte al organizației județene a partidului Gheorghe Flutur.

„Este măcinată de lupte interne pentru supremaţie. Nu se ştie cine e şeful, cine e mai tare, Ponta sau Antonescu. Sunt măcinaţi în lupte interne pentru bani. Au peste 70% în Parlament, stăpânesc, ca satrapii, cele mai importante administraţii publice româneşti, dar din nefericire, minciunile din campania electorală li se întorc în cap. Că discutăm de nivelul de trai, că discutăm de locuri de muncă, de Roşia Montană, de gaze de şist, toate li se întorc în cap”, a spus de la tribuna Consiliului preşedintele PDL.

alegeri pdl suceava

Liderul national al democrat-liberalilor a mai spus că USL promitea un milion de locuri de muncă şi că acum, aceştia nu sunt în stare să păstreze locurile de muncă lăsate de guvernarea PDL, întrucât faţă de anul trecut şomajul a crescut, fiind pierdute peste 77.000 de locuri de muncă.

Totodată, el a arătat că s-au modificat 30 de taxe, mărite sau noi taxe, fără modificarea Codului fiscal în acest an.

„Ce s-a întâmplat? Nu numai că nu au crescut încasările la buget, dimpotrivă, dar 111.000 de firme româneşti au dispărut de la 1 ianuarie până la 1 noiembrie. Din prea cinstitul Guvern Ponta pe 15 i-a luat DNA şi ANI, iar restul sunt atât de profesionişti încât s-a speriat şi domnul Vanghelie, care s-a întrebat cum de Dan Şova este ministrul marilor proiecte când nu a condus doi oameni în viaţa lui”, a spus Blaga.

Vasile Blaga a mai arătat că Guvernul USL a început proiectul regionalizării, iar premierul Victor Ponta, când a fost pe la Putna, zicea că vrea o regiune Bucovina, dar că acestuia „i-a trecut repede” şi după două zile, la Ploieşti a spus că nu se poate şi că trebuie o regiune Dobrogea.

„După ce au văzut că nu au atâtea regiuni câţi satrapi au s-au gândit totuşi să încerce un experiment: ANAF. L-au prăpădit. Această instituţie, din declaraţiile lor, nu va funcţiona nici peste şase luni, iar în cursul anului 2013 sunt cele mai mici încasări, procentual, după 1990”, a spus Blaga.

Liderul PDL a mai arătat că acum, cei din USL vorbesc de descentralizare care este pusă la punct de un mare specialist, „Dragnea de la Teleorman, 16 ani prezident şi şef de Teldrum”.

„De 16 ani şi-a adus judeţul pe penultimul loc din coadă ca venit pe cap de locuitor. Se bate cu Vasluiul pentru ultimul loc. Când e Vaslului când e Teleormanul”, a spus Vasile Blaga.

El a arătat că descentralizarea în viziunea lui Liviu Dragnea se face fără a se ţine cont de subsidiaritate, fără a se ţine cont de a aduce decizia aproape de cetăţean.

„Au mers până acolo încât Consiliile judeţene au posibilitatea să-şi bată joc de patrimoniul unei localităţi fără să întrebe primarul sau Consiliul local respectiv”, a mai spus liderul PDL.


Intră acum și în grupul de