Baisanu: Basescu ar trebui sa inteleaga ca nu e economist, ci marinar si pe apa, cifrele se vad altfel


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PNL Suceava

Alexandru Baisanu, presedintele PNL Suceava, deputat PNL de Suceava:

„Nu a trecut nici un amendament de al meu la buget, va dati seama. Am negociat o serie de nevoi pe care Suceava le are acum. Speram sa primeasca din noul buget votat sumele de bani care sa acopere cel putin in parte nevoile. Dupa guvernarea PDL, cand niciodata nu am avut un buget previzionat si votat, anul acesta avem. E un plus pentru  activitatea Parlamentului.

La nivelul PNL au existat discutii cu ministrii si am stabilit sa negociem posiibilitatea de a ne spiijini autoritatile locale in viitorul an. Amendamentele nu au trecut, dar bugetul a trecut, deci USL functioneaza.

Basescu, dupa 4 ani de taiat pensii si salarii, incearca acum sa stopeze mersul firesc al bugetului din cauza celor 7 centi. Facand o comparatie, ar trebui sa inteleaga ca nu e economist, ci marinar si pe apa, cifrele se vad altfel. Pe vremea guvernului sau, taxele si impozitele au fost mult mai mari. Noul buget nu taie salariile, ci le creste la bugetari. Fata de bugetele anterioare, e unul pe crestere. Acum 3 saptamani, vorbea de necesitatea de a nu creste taxele si impozitele. Daca cei 7 centi se vor duce spre autostrazi, va fi benefic.

Reorganizarea institutiilor financiare in tara e un act important. E nevoie de o structura profesionista care sa poata colecta banii, in primele 10 luni din 2013 s-au colectat cu 4,65 % mai mult fata de 2012. Cei care afirma ca e o colectare dezastruoasa, o fac tendentios. Nu se face 100 % asa cum ne-am dorit, dar pe parcurs lucrurile se vor rezolva.

Personal, nu sunt multumit de bugetul pe 2014, dar faptul ca il avem la timp e enorm de important.

Alexandru Baisanu si Marius Zmau au refuzat sa raspunda la intrebarile ziaristilor legate de situatia din cadrul USL Suceava.


Intră acum și în grupul de